The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві.

Ми розмовляємо з Женею Гаврилко в центрі Києва.

На Жені: костюм Barena Vеnеzia, футболка COS, окуляри Kaleos, кросівки Alexander McQueen, сумка no name

Про шопінг

Частіше я спонтанний шопоголік, особливо під час подорожей. Мені шкода витрачати на це багато часу, тому купую те, у що закохалася. Хоча останнім часом намагаюся тверезо дивитись на свій гардероб і складати список, чого мені не вистачає.

Мене дуже турбують питання екології, питання усвідомленості під час усіх процесів виробництва та, звісно ж, питання ери споживання. Тому я все більше уваги приділяю тому, як ця річ була створена і чи не зашкодить це планеті або її жителям. Тому я навчилася ставити запитання і слухати себе. І великим для мене було здивування, що я вже не та дівчинка у рожевих сукнях, якою звикла себе бачити. Я змінила ставлення до шопінгу і зрозуміла, що краще нехай у мене буде менше одягу. Нехай навіть він буде у рази дорожчий. Але я буду в ньому щаслива, знаючи, що це не шкодить світу, в якому живу я та мої близькі. Також коли у тебе з’являється та чи інша довгоочікувана річ, то ставишся до неї по-іншому. Зникає відчуття fast fashion, коли ти весь час перебуваєш у процесі купівлі – елементарна звичка. Я все менше ведуся на хайп і відчуваю, що мені рідніші Celine та Jil Sander, ніж Vetements.

Серед українських дизайнерів дуже люблю Bevza, Litkovskaya, WeAnnaBe, Varenyky Fashion, СOVER number ONE, Ali Saulidi, Kachorovska, Sleeper, Tattoosweaters.

Я обожнюю речі з історією. Захоплююся людьми, які можуть щось знайти на секонді чи у вінтажних крамницях. У мене, наприклад, сестра така. Вона із заплющеними очима засовує руку в купу і дістає звідти справжній скарб. На вінтажних ринках у мене більше виходить знайти щось цінне для дому.

Окуляри Kaleos


Ці окуляри – як і всі інші – я купила в Hello Glasses.

Костюм Barena Vеnеzia

Я дуже довго шукала костюм і два роки тому навіть думала запускати бренд. Але зрозуміла, що більше люблю носити костюми, а не шити. Цей костюм, який на мені, я купила в концепт-сторі Andreas Murkudis у Берліні. Я була б не проти перевезти весь магазин собі додому або, навпаки, оселитися в ньому. Костюм мені здається ідеальним: тому що він ніби і строгий, і водночас легкий та комфортний, і я не хочу його знімати наступні 50 років.

Футболка COS


Здається, це вже третє покоління цієї футболки у моєму гардеробі. Я люблю базову лінійку, яку представляє COS.

Кросівки Alexander McQueen


Ці кросівки з весняної колекції. Насправді я їхала по чорні, але не втрималася перед цими нюдовимм.

Сумка no name


Купила її на місцевому ринку на острові Балі. Трошки поторгувалась – і в результаті сумка вартувала трохи більше десяти доларів.

Про місто


Я в Києві вже десять років і, звичайно, дуже його люблю. Для мене вулиця Липинського – найважливіша у місті. Я полюбила її першого ж року, коли переїхала до Києва. Потім через 7 років я оселилася на цій вулиці й згадала про те, що колись загадала бажання жити в цьому будинку. Це був такий зворушливий момент.

Мій балкончик – улюблене місце в Києві. Із закладами складніше, бо я вже місяць на здоровому харчуванні й усе більше готую вдома. Після Балі взагалі почала гостро вирізняти якісну їжу, тому закладів, яким я довіряю, не багато. Найчастіше буваю в «Имбирь», Mimoza Pizza, ЖЗЛ, Bassano, Make My Cake і ще дуже чекаю на літній майданчик Vero Vero. А нещодавно відкрила для себе кав’ярню Blur Coffee – у них дуже світло і спокійно, весь час туди хочеться повертатися.