Часто на подарунок ми обираємо те, що людина навряд придбає собі сама. Якщо бажаєте зробити оригінальний та естетичний подарунок, зверніть увагу на картини сучасних українських художників.

Spilne Art – це онлайн-платформа, яка робить сучасне мистецтво досяжним. Платформу заснувала у 2020 році Наташа Ткаченко. За словами засновниці, її мета – змінити шаблони про те, що «художник має бути голодним», а мистецтво – «це занадто дорого» та «треба мати спеціальну освіту, щоби розуміти живопис». На сайті можна знайти роботи талановитих молодих художників, які обирає команда професійних кураторів.

The Village Україна разом зі Spilne Art зробили добірку картин сучасних художників, які можна обрати як подарунок до свят.

Ілюстрація від Сергія Майдукова

Ілюстрація від Сергія Майдукова


Ціна – 3 100 гривень

Ілюстратор Сергій Майдуков має впізнаваний стиль. Він створює графічні малюнки невеликого формату. Зазвичай художник працює в діджиталі, а на Spilne Art пропонують його рукописні малюнки олівцем і чорнилами. Сергій співпрацює з такими світовими виданнями, як The Guardian Weekly, The New Yorker, The New York Times, The Guardian.

Ціна: 3 100 гривень

Ілюстратор Сергій Майдуков має легко впізнаваний стиль. Він створює графічні малюнки невеликого формату. Зазвичай художник працює в діджиталі, а на Spilne Art пропонують його рукописні малюнки олівцем та чорнилами. Сергій співпрацює з такими світовими виданнями, як The Guardian Weekly, The New Yorker, The New York Times, The Guardian.

Купити

Абстракція «Механизм» від Данила Ковача

Абстракція «МеханІзм» від Данила Ковача


Ціна – 1 050 гривень

Молодий художник Данило Ковач живе та працює у Львові та Ужгороді. Він працює із графікою, живописом, інсталяцією, перформансом. У своїх роботах Данило досліджує актуальні соціальні та культурні проблеми. А також акцентує увагу на розвитку перфомансів та інсталяцій серед представників творчого ком’юніті.

Ціна: 1 050 гривень

Молодий художник Данило Ковач живе й працює у Львові та Ужгороді. Він працює з графікою, живописом, інсталяцією, перформансом. У своїх роботах Данило досліджує актуальні соціальні та культурні проблеми. А також акцентує увагу на розвитку перфомансів та інсталяцій серед представників творчого ком'юніті.

Купити

Портрет без назви від Ксенії Дацюк

Портрет без назви від Ксенії Дацюк


Ціна – 2 800 гривень

Ксенія народилася у Львові в родині скульпторів і художників. Вона створює барвисті ліричні полотна. Попри простий стиль картин, художниця має академічну підготовку. Саме нею вона керується у створенні полотен.

«Вчинки людей визначають значення певного кольору, його символіку, а не навпаки», – каже художниця.

Ціна: 2 800 гривень

Ксенія народилася у Львові в родині скульпторів і художників. Вона створює барвисті ліричні полотна. Незважаючи на простий стиль картин, художниця має академічну підготовку. Саме нею вона керується при створенні полотен.

«Вчинки людей визначають значення певного кольору, його символіку, а не навпаки», – каже художниця.

Купити

Ціна – 13 200 гривень

Мистецьку кар’єру Володимир Манжос, більш відомий як Ваван або Interesni Kazki, розпочав із графіті. Пізніше він перейшов на рівень публічного візуального розповідання історій. Це були великі сюрреалістичні фрески з фантастичними історіями. У своїх фресках він відтворював казкових персонажів за допомогою тонких деталей, плавних градієнтів, символів та історій. Лімітовані серії графічних ескізів Володимира можна придбати на Spilne Art.

Ціна: 13 200 гривень

Мистецьку кар'єру Володимир Манжос, більш відомий як Ваван або Interesni Kazki, розпочав з графіті. Пізніше він перейшов на рівень публічного візуального розповідання історій. Це були великі сюрреалістичні фрески з фантастичними історіями. У своїх фресках він відтворював казкових персонажів за допомогою тонких деталей, плавних градієнтів, символів та історій. Лімітовані серії графічних ескізів Володимира можна придбати на Spilne Art.

Купити

Портрет «Чоловік у шубі» від Валентина Метика

Портрет «Чоловік в шубі» від Валентина Метика


Ціна – 10 650 гривень

Яскравий живопис великого формату художника Валентина Метика підійде для тих, хто не боїться експериментів. Усіх людей на своїх картинах Валентин пише синьою фарбою. А ще зображує на полотнах створінь, що наділені лише вухами та ротом або оком. Це позбавляє їх можливості бачити чи розмовляти. Художник вважає, що синій колір – колір енергетичної наповненості всередині людини. А червоний, навпаки, пустоти.

Ціна: 10 650 гривень

Яскравий живопис великого формату художника Валентина Метика підійде для тих, хто не боїться експериментів. Усіх людей на своїх картинах Валентин пише синьою фарбою. А ще зображує на полотнах створінь, що наділені лише вухами та ротом або оком. Це позбавляє їх можливості бачити або розмовляти. Художник вважає, що синій колір – колір енергетичної наповненості всередині людини. А червоний – навпаки, пустоти.

Купити

Натюрморт від Антона Тарасюка

Натюрморт від Антона Тарасюка


Ціна – 20 000 гривень

Експресивний живопис Антона Тарасюка гармонійно впишеться як у квартиру у класичному стилі, так і в дизайн у стилі лофт. Для його робіт характерні експресивні насичені кольори. Саме через цю особливість його полотна потрапляють у колекції багатьох колекціонерів картин.

Ціна: 20 000 гривень

Експресивний живопис Антона Тарасюка гармонійно впишеться як у квартиру в класичному стилі, так і в дизайн у стилі лофт. Для його робіт характерні експресивні насичені кольори. Саме через цю особливість його полотна потрапляють у колекції багатьох колекціонерів картин.

Купити

Портрет EVA від Романа Камінського

Портрет «EVA» від Романа Камінського


Ціна – 33 000 гривень

Білоруський художник Роман Камінський до мінських протестів 2020 року жив і працював у Мінську. А ще професійно займався архітектурою, дизайном і працював із живописом. Його роботи відрізняються експресивним стилем, а ще в картинах він порушує політичні теми. Наразі художник живе та працює в Києві.

Ціна: 33 000 гривень

Білоруський художник Роман Камінський до мінських протестів 2020 року жив та працював у Мінську. А ще професійно займався архітектурою, дизайном та працював із живописом. Його роботи відрізняються експресивним стилем, а ще в картинах він піднімає політичні теми. Наразі художник живе та працює у Києві.

Купити

Матеріал підготовлено за підтримки