The Village розповідає про тренди в дизайні інтер’єру які будуть актуальні цієї осені.

Ближче до осені 2018 року тенденції у світі дизайну інтер’єру розділилися на два напрямки: один все ще апелює до розкішного та дещо еклектичного життя з гірчичними оксамитовими кріслами; другий, навпаки, шукає натхнення в сільській природі та мотивах бохо-стилю. Знайти щось за смаком тепер легше усім — і тим, хто полюбляє яскраві кольори, і тим, хто віддає перевагу спокійній атмосфері.

Металевий мікс

Два роки тому почалась лихоманка за рожевим золотом, потім всі переключилися на мідь, а пізніше в центрі дизайн-питання опинився матовий чорний. При цьому, як і раніше, найбільш доступні ціни завжди залишалися на сталеві предмети — це особливо актуально для змішувачів, рушникосушок, дверних ручок та іншого.

Так чи інакше, у багатьох накопичилось чимало аксесуарів із різноманітних металів. Cьогодні це вилилось у черговий тренд. З легкої руки дизайнерів інтер’єру можна не соромлячись комбінувати різноманітні матеріали вдома — трохи еклектики зробить будь-який простір унікальним.

Манго та синій

Що стосується кольорової гами, ймовірніше за все, подальший розвиток отримають тони, що було відзначено на Тижні дизайну у Мілані — водночас яскраві та пастельні палітри. Наприклад, в тренд-звіті італійського блогу Italianbark розповідають, що актуальними будуть активний жовтий, інтернаціональний синій, колір манго, бургунді і так звані мілленіал-рожевий та неом’ятний зелений. Синій, наприклад, все частіше можна зустріти в інтер’єрах як акцентний колір.

Фруктово-тропічний акцент

В осінніх трендах два основні напрямки: розкіш mid-century та природна простота в образі Boho chic. Фруктово-тропічну тематику можна вважати сполучним містком між ними. Ці мотиви в якості акцентних однаково добре виглядають в обох випадках.

Меблі в тон стін

Ще один тренд, що набирає обертів, — меблі в тон стін. За допомогою цього прийому можна зробити атмосферу в кімнаті як спокійнішою, так і більш яскравою та цікавою. Все залежить від того, які кольори використовувати — насичені чи приглушені: ялиновий, темно-синій, фісташковий, рожевий, блакитний, сірий і так далі. Єдине, яскраві кольори найкраще пасуватимуть для акцентної стіни.

Пофарбовані двері

Дерево та натуральні поверхні в інтер’єрі ніколи не виходили з моди: змінювалась сфера їх використання, варіювалися текстури та товщина стільниць, експериментували з кольором. Довгий час двері були тільки дерев’яним елементом інтер’єру. Нове слово в роботі з дверима сказали скоріше не дизайнери інтер’єру, а виробники, які представили на ринку покриття «під грунт» з можливістю фарбувати двері в необхідний колір і навіть клеїти шпалери, рейки  та інші декоративні елементи. Двері, що пофарбовані в колір стін, «розчинені у просторі», — популярний дизайнерський прийом, актуальний в будь-якому інтер’єрі, особливо мінімалістичному.

«Природна краса»

Останні інтер’єрні тренди орієнтуються відразу на дві філософії. Перша — про розкіш, золото та оксамит, друга — про простоту та безтурботність, близькість до природи та натуральних матеріалів. У числі фаворитів другого підходу — різноманітні плетені абажури, корзини (бавовняні, солом’яні та навіть з морської трави), льон, дерев’яні коробочки та посуд, тканини з етнічними візерунками.

Наприклад, одна з останніх колекцій H&M Home присвячена саме цій тематиці та називається «Природна краса», а Zara Home планує запустити дитячу кампанію Country Days. Підходить все, що нагадує нам про літо, ліс, поле або море: висушені пальмові гілки, лимони, пісок (наприклад, пісочний годинник), вішаки у вигляді драбин із товстих гілок, аромати для дому із запахом свіжоскошеної трави і так далі. Цей природній тренд розквітнув за літо, але, вірогідніше за все, буде актуальний і восени, підтримуючи в дому тепло, затишок та гарний настрій до настання холодів.

Інноваційна кухня

Мабуть, на стиль кухні найбільше за все впливає наш спосіб життя, саме під нього намагаються підлаштуватися виробники, винаходячи корисні предмети, котрі замінять звичні гаджети. Одним із перших до вигнання з кухні приготувався чайник: в наш побут поступово входять змішувачі, які відразу подають гарячу воду, що годиться для пиття. Заварити чай та каву тепер можна з-під крану. В тренді також побутова техніка, якою можна керувати зі смартфона, а також різноманітні функціональні елементи. Наприклад, вбудовний в стільницю дозатор для рідкого мила, вішаки для паперових рушників, дизайнерські органайзери, продумані контейнери для сортування сміття і навіть щітки з дозатором для миючих речовин — майбутнє починається з розумної кухні.

Текст: Ніна Воїнова

Обкладинка: Dan Gold / Unsplash