The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район:

ЖК Respublika, Голосіївський район

Дизайн:

Артем Мар'єтіс

Площа:

34 м²

Висота стелі:

2,75 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі Respublika на Теремках. Об’єкт планували як житло для оренди, тому основним побажанням замовників було зробити помешкання функціональним і простим. «Хотілося, аби житло було, як чистий аркуш для майбутніх мешканців, які зможуть наповнювати його самостійно», – коментує дизайнер Артем Мар'єтіс.

У квартирі здійснили перепланування. Під час демонтування будівельна бригада вибила стіну так, що відвалився шмат тинькування в сусідів. Бригада відмовилася брати за це відповідальність: «Дійшло до скандалу, але в результаті довелося виправляти все своїм коштом. Усе інше відбувалося без значних ексцесів і майже без порушення дедлайнів».

Перегородку в індустріальному стилі застосували не лише як декор, вона зонує простір. Крім цього, в неї є досить практична функція: вона відділяє стіл з усім, що може на ньому розлитися, від дивану. Це теоретично дасть змогу дивану довше залишатися чистим, пояснює автор проєкту.

«У зв’язку зі значним завантаженням на роботі не було можливості приділити достатньо уваги декоруванню. І коли вже приїхала фотографка, раптом подзвонила подруга із пропозицією про декорування. Урешті-решт весь декор зібрали за п’ять хвилин, доставили за 15 хвилин, а декорування відбувалося паралельно із фотосесією», – розповідає Мар'єтіс. Це виявилося навіть доречним, бо весь декор майже непомітний, але водночас звертає на себе увагу, додають дизайнери. Зокрема, звертають увагу на металевого коня, якого за місяць до зйомки знайшла декораторка.

Частину меблів купували в ритейлерів на зразок IKEA. Але також, крім цього, значну частину виготовили на замовлення. Бюджет ремонту склав 18 000 доларів.