The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район

Печерський

Дизайн

U Concept

Площа

50 м²

Висота стелі

3,00 м


Квартира тижня розташована на 22-му поверсі житлового комплексу Central Park поблизу «Либідської» (вулиця Джона Маккейна). Дизайн інтер'єру створювали з нуля для власника, який здаватиме квартиру в оренду для однієї людини чи пари. За проєкт відповідали дизайнери Олександр Карпинський, Ольга Соборова та Оксана Шепелевич із київської студії U Concept.

Серед вимог замовників були світлі тони, мінімалізм, практичність і максимальна функціональність, оскільки квартира має винайматися. «Нашим завданням було спроєктувати функціонально продумане планувальне рішення та при цьому зберегти максимальну кількість простору», – коментує Карпинсьский із U Concept.

У приміщенні провели перепланування: кухню об’єднали з вітальнею, спальню ж перемістили в дальню частину помешкання та відгородили скляною перегородкою. Біля входу виділили площу для гардероба та господарського приміщення. «Усередині помешкання не було опорних стін, була можливість усе демонтувати й заново перепланувати», – додають в студії.

Стилістика – це функціональний мінімалізм. Кольори – світлі, які перемішуються зі світло-сірими тонами (ліжко, штори, елементи меблів), аби додати більше простору в невелике за площею приміщення. Використовували також чорний колір як акцентний і фактуру природних матеріалів (дерево, камінь). «Інтер’єр, з одного боку, намагалися зробити універсальними, а з іншого, щоб він мав свою індивідуальність і був продуманим», – пояснює Карпинський

Зайшовши у квартиру, потрапляємо в хол. Зліва – місткий відкритий гардероб зі скляним тонованим фасадом. «Тут багато місця: можна зберігати й верхній одяг, і взуття, і навіть валізи. Навіть двом мешканцям», – кажуть автори проєкту. Гардероб, як і більшість корпусних меблів у квартирі, виготовляв на замовлення український виробник.

З холу потрапляємо в кухню-вітальню. Фасади кухні в білих кольорах і нагадують монолітний квадрат із заглибленим центром. Ліворуч інтегрований холодильник, знизу – посудомийна машина, праворуч – духова камера. По центру – поверхня для нарізання. Поверхню для приготування їжі (індукційну плиту) розташували на острові. Над нею – циліндрична витяжка італійського виробника Faber. Стільниця острова, стільниця поверхні для нарізання та фартух виготовлені з натурального каменю (кварцит). Основа острова (лише в зоні стільців) – подвійне надміцне скло. «Рішення створює ефект повітряної стільниці, не перевантажує простір, а, навпаки, примножує його та додає світла, легкості», – каже Карпинський. Решта основи острова – ДСП із фактурою бетону.

У зоні вітальні – диван від виробника La Forma, журнальний столик Hay, ТБ-тумба і плазмовий телевізор. Тумба підвісна (щоб додавати простору) та, як і острів у кухні, стилізована під бетон. З вітальні є вихід на балкон. Освітлення в зоні кухні має два сценарії: точкова підсвітка робочої поверхні та чотири стельові лампи, які максимально освітлюють зону кухні. У зоні вітальні – точкові накладні світильники та люстра з регулюванням інтенсивності й теплоти світла. Підлога в кухні-вітальні – водостійкий ламінат від виробника AGT 33 класу (розрахований на технічне використання). Стеля – гіпсокартон.

Переходимо до спальні: вона відокремлена від кухні скляною прозорою перегородкою. Рішення виконує декілька функцій: розвантажує простір, робить його відкритим й додає світла в зону кухні. Перегородка рухається, її можна залишати відкритою, утворивши оупенспейс. «Питання запахів нівелюється, тому що в кухні встановлена потужна високоякісна витяжка», – випереджає наше питання Карпинський.

У спальні розташували двоспальне ліжко з регулюванням висоти. Ліжко сконструйоване так, що всередині є ніша для зберігання. Біля узголів’я – м’яка панель із додатковими розетками та вмикачами. Поряд із ліжком – приліжкові тумби. Над ліжком – антресоль з підсвіткою. У спальні також є точкове освітлення й люстра з регулюванням теплоти й інтенсивності світла. Вікна у спальні (як і у всій квартирі) від забудовника, підвіконня – акриловий білий камінь.

Вхід до ванної кімнати відкривається з холу. Там душова, вмивальник та унітаз. На стінах і підлозі плитка з фактурою під натуральний камінь (тактильна й із нерівностями). Стільниця в санвузлі виготовлена з акрилового чорного каменю, тумба – MDF. Дзеркало обрамлене металевим чорним профілем із підсвіткою. За зоною вмивальника розташований консольно-підвісний унітаз, далі – душова зі стаціонарною скляною перегородкою. «Дизайн ванної виконаний у світло-сірих тонах, тонах світлого каменю. А чорні лінії (сушильня, змішувачі) виокремлюють потрібні акценти й водночас додають більше об'єму», – кажуть в U Concept.

Декор у помешканні використовували мінімально. Є лише картина власного виробництва U Concept (створена під конкретний інтер'єр), мінімалістичні постери у спальні та свічки на підлозі.