The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Район

Печерський

Дизайн

AG Architecture (Андрій Глущенко)

Площа

52 м²

Висота стелі

2,6 м


Квартира розташована на дев’ятому поверсі в житловому комплексі Central Park на вулиці Джона Маккейна (раніше – Івана Кудрі), неподалік ТРЦ Ocean Plaza. Замовники проєкту з Ізраїля, завданням було зробити ремонт квартири під орендування, розповідає дизайнер Андрій Глущенко.

«Були межі за бюджетом, щодо дизайну переваг не було, але знайшли спільну мову за допомогою референсів. Ми зійшлися на тому, що [замовникам] подобається дерево й повинно бути багато підсвітлення, усе інше робили вже ми», − каже автор проєкту.

Спочатку це була трикімнатна квартира з балконом, але внаслідок перепланування її поділили навпіл і зробили дві однокімнатні квартири. Усі перегородки демонтували й встановили нові. Так створили спільний простір кухні, вітальні та спальні. Спальню відокремили від загальної зони скляною перегородкою, а в кухні розташували шафу зі скляними фасадами. Біля вхідних дверей також розмістили дзеркало.

«Так, коли заходиш у квартиру, виникає враження, що вся стіна складається зі скла – дзеркало, скляні фасади шаф і ось ця скляна перегородка. Вона відділяє спільний простір (кухню з вітальнею) від зони спальні з гардеробом і санвузлом», − пояснює рішення дизайнер.

Біля входу розташували шафу з усіма комунікаціями квартири. Тут також є зона для гардеробу – він зберігається в шафі із закритими скляними фасадами.

Зону кухні повністю виконали з дерева, стільницю вирішили зробити під камінь. Акцентом у кухні зробили стіну зі стабілізованим мохом: він живий, але не псується, тож до десяти років матиме такий же вигляд, як і зараз. На кухні розташували холодильник, посудомийну машину, духову піч і кавоварку, яку сховали за кутом у шафі. У цій зоні також є барна стійка, яка слугує зоною їдальні.

Стіну, на якій розташований телевізор, зробили з натурального каменю сланцю й підсвітили зверху. Інша частина тієї стіни виконана зі шпону, зокрема колони та зона кухні. У вітальні розташували диван прямих форм.

Площа спальні невелика: тут розмістили тільки ліжко з приліжковими поличками. Освітлюють спальню тільки ліжкові світильники з двох сторін і LED-підсвітлення, розташоване над узголів’ям ліжка. Стіну за ліжком також зробили зі сланцю.

У ванній кімнаті багато дзеркал, щоб візуально розширити приміщення. Плитку клали лише на підлогу. Також встановили дзеркало в душі. Стіни пофарбували спеціальною вологостійкою фарбою. Уся сантехніка виконана в чорному кольорі.

Корпусні меблі для квартири виконували під замовлення. Ліжко замовляли в українського виробника Interia.