The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Олександр Кондріяненко

Район:

Дарницький

Дизайн:

he.D group (Дар'я Лобань і Євген Глуговський)

Площа:

123 м²

Висота стелі:

2,8 м


Квартира розташована у ЖК «Зарічний» неподалік станції метро «Славутич». У ній мешкає молода сім'я.

«Ми були не першими дизайнерами, які працювали над квартирою, і прийшли вже на затверджене планування. Але ми вмовили змінити його, адже у власників видова квартира з панорамними вікнами», − розповідає співавторка проєкту Дар'я Лобань.

Власники помешкання хотіли створити простір, який відповідатиме їхньому настрою, тому дизайнери обрали природні пастельні відтінки. На вході в квартиру встановили дзеркальну шафу на всю стіну, щоб візуально збільшити простір: напроти шафи розташовані вікна, тому в дзеркалах відбивається краєвид із вікна. Також за дзеркальною стіною сховали технічну зону з пральною та сушильною машинками, щоб звільнити санвузли від техніки.

Санвузли зробили лаконічними. Один − для власників квартири, з ванною і великим умивальником. Другий − гостьовий з душовою кабіною. Над раковинами встановили дзеркала із вмонтованою по периметру рами LED-підсвіткою. Для меблів використали матеріали з текстурою дерева та темну плитку.

Кухню вирішили зробити у світлих морських відтінках: обрали фотошпалери з імітацією хмар, стіни і підлогу оздобили плиткою з імітацією італійського каменю Ceppo di Gri. «На кухні присутня морська тематика, оливкові та ментолові кольори. Для нас ця кухня, як ковток свіжого повітря», − розповідає дизайнерка.

Вітальню розділили на зону для відпочинку і столову зону для гостей: на кухні не було достатньо місця для великого столу, тому його розташували у загальній кімнаті. Власники хотіли зробити акцент на стіні з телевізором, щоб вона була яскравою і водночас не набридливою. Для цього стіну обшили дерев’яними панелями та встановили різнопланове освітлення: застосували теплу підсвітку, яка ввечері оживлює приміщення і створює інтимну атмосферу.

Для вітальні замовили великий модульний диван, частини якого можна пересувати: якщо приїжджатимуть гості, з модулів можна сформувати спальне місце для чотирьох людей. «Розкладний диван не обирали, бо він програє у зовнішньому вигляді й не такий м’який, як модульний», − пояснює дизайнерка.

У зоні вітальні розташували великий килим, який окреслює м’яку зону кімнати. «Він підійшов за дизайном, тому що плями на ньому об’єднують усі кольори інтер’єру: є теплі, небесні й морські відтінки. Він добре зв’язав усі елементи у зоні відпочинку біля телевізора», − каже Лобань.

Для спальні кімнати використали темно-пудровий відтінок, який урівноважили приглушеним кольором морської хвилі. Зі спальні можна зайти в робочу зону власниці та гардероб, який відокремили від робочого простору дзеркальною перегородкою.

Кабінет чоловіка не має жодного прямого кута завдяки радіусним вікнам. Акцентом в кабінеті стала фактурна картина на всю стіну. Іншу стіну обшили кам’яним шпоном, який додає текстурності. Чорну стелю доповнили дерев'яними балками.

Дитяча кімната розрахована поки на одну дитину, проте з часом можна буде змінити ліжко на двоповерхове. У кімнаті використали багато текстур і малюнків. «З одного боку, це може й забагато деталей, але з іншого − це дитяча кімната, яка повинна бути живою і цікавою. Крім того, дитина сама обживе цей простір, тут з’явиться багато іграшок», − каже дизайнерка. Для стіни з собакою обрали фотошпалери, а для розпису стелі та частини стін запрошували художника.

У квартирі використали м’які меблі Interia та освітлення від Lumo. Пуфи в зоні коридору та спальні від 4Corners, а дерев’яні панелі та обшивка стін шпоном − від YourForest.