The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Діана Андруник

Район:

Печерський

площа:

близько 180 м²

Висота стелі:

3,50 м

Дизайн:

Надія Чабанна


Квартира розташована в дореволюційному будинку в історичному районі Липки, на вулиці Академіка Богомольця. «Це будинок XIX століття, з товстими стінами та високим рівнем стелі. Моїм завданням було підкреслити головні переваги оселі. До того ж замовники часто подорожують і люблять інтер’єри в американському стилі, тому врахували й це», – розповідає авторка проекту Надія Чабанна.

Ще одна особливість квартири – планування за старими правилами. Загальний метраж – близько 180 квадратних метрів. У помешканні чотири кімнати: вітальня і три спальні, дві з яких призначені для гостей. (На фото ілюстровані дві спальні.)

Стримане тло інтер’єру, яке виділяють контрастні декоративні елементи, – найбільше загальний стиль житла помітний за двома основними спальнями. У цих кімнатах такого ефекту досягли завдяки яскравій оббивці ліжок і шпалерам у британському стилі з яскравими натуралістичними принтами. «Коли замовники вперше їх побачили, то були в захваті», – каже дизайнерка Чабанна про шпалери американського виробництва Thibaut.

У вітальні класичний підхід забезпечили молдинги та складні текстури. Зокрема, мармурова плита на кухні, яку на замовлення виконав вітчизняний підрядник, а також функціональний острів зі схожою поверхнею. За обідній стіл відповідав український виробник меблів Woo Furniture. У кухонну стінку інтегрували побутову техніку – не лише духовку, а й пароварку та гриль.

Для зручності між вітальнею та кухнею встановили скляну перегородку, тому за потреби цей простір може стати студією. Більшість м’яких меблів, включно з диваном у зоні для відпочинку у вітальні, підібрали в українського виробника Interia.