The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

житловий комплекс:

Green Hills

Дизайн:

2B.group

Висота стель:

3 м

Площа:

близько 200 м²


Будинок розташований під Києвом у Віті-Поштовій. Його господарі – колишній СЕО AIN.ua Артур Оруджалієв та редакторка і консультантка з харчування Анастасія Голобородько. За дизайн інтер’єру у двоповерховому будинку з гаражем відповідало архітектурне бюро Слави Балбека 2B.group.

«Основна складність із цим проектом полягала в тому, що він був дуже простий. Це лаконічний і зрозумілий інтер’єр, який вписався у межі бюджету та часу», – розповідає Слава Балбек. Світлі тони, яскраві кольорові акценти та лофтова стеля – ставку вирішили зробити на мінімалістичні рішення. Балбек називає це «елегантним мінімалізмом».

Загальний стиль головний архітектор 2B.group, утім, не визначає. «Десять різних людей можуть подивитися на цей інтер’єр і назвати його десятьма різними стилями. Шанувальники класики можуть сказати, що це сухо і просто, молоді люди скажуть, що це круто, ще хтось назве це сучасним скандинавським чи лофтовим стилем», – каже Балбек.

Інтер’єр завжди повинен підпорядковуватися індивідуальним потребам власників, упевнений архітектор. «Це завжди треба готувати під конкретних людей та їхні побажання», – каже Балбек. Очікуваний результат господарі заздалегідь проговорили з архітектурною майстернею. Підготовка інтер’єру тривала близько чотирьох місяців.

Справжній камін як центральну частину студії власникам запропонували в 2B.group. «Певно, це один із найбільш дорогих елементів декору в будинку – нарівні з наливною бетонною підлогою», – каже Балбек. У зоні для відпочинку в студії також великий модульний диван. На підлозі – кольоровий акцент у вигляді килима із закарпатським мотивом.

У зоні для кухні – білий колір. Акценти розставили, зокрема, за допомогою яскравих масок на стінах. Великий обідній стіл з дерев’яною стільницею – предметний дизайн 2B.group. Стільці для кухні збирали по частинах, каже Балбек. Ще один яскравий акцент на першому поверсі – кольоровий фрагмент підлоги та сходи на другий рівень.

Окрім того, у будинку виділили кілька окремих зон. Серед іншого облаштували кабінет – робочий стіл, диван і стелажі. Також виокремили спальну кімнату з просторим гардеробом. Як і більшість меблів у будинку, це виріб нa замовлення від українських підрядників. При підборі меблів здебільшого звертали увагу на ергономічність. Над ліжком – лампи з точковим освітленням.

На веранді, що виходить на подвір’я за будинком, знайшли місце для дивана з журнальним столиком, а також для невеликого стола. З іншого боку – рожевий гамак.