The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Дизайн:

власники

Кількість кімнат:

2

Висота стель:

3,2 м

Площа:

56,5 м²


Квартиру намагалися облаштувати так, щоб було мінімум меблів, оскільки у сім’ї двоє дітей і їм треба більше простору, а квартира – невелика. За основу взяли пудрові кольори, оскільки власниця працює з аквареллю і їй дуже близькі ці відтінки.

Коли обирали квартиру, пріоритетом була локація у центрі, адже там зосереджена дiяльнiсть власницi – художниці Ліліт Саркісян. Важливо було не жити в самому центрі Києва, але мати змогу дістатися пішки будь-куди за 15-20 хвилин.

За оригінальним плануванням квартира була з маленькою кухнею (приблизно 7 квадратних метрів) та великим коридором. Тож власники вирішили зробити перепланування і звернулися до дизайнерів, які допомогли з проектом. У результаті кухню розширили, зменшивши спальню, а туалет об’єднали з ванною.

Частину підлоги на кухні вирішили залишити бетонною як продовження стилiстики ванної кiмнати. Утім, вийшло не дуже практично: підлога завжди холодна. Дiтям по ній босоніж ходити некомфортно, кажуть власники.

Головна ідея в оформленні кухні – монтаж великого підвіконня. Воно водночас слугує і робочим місцем, і столом. Підвіконня зробили з натурального каменю, що везли з Нiмеччини, воно візуально ніби продовжує стільницю. Саме на кухнi родина проводить найбiльше часу.

Саму ж кухню – як i всi меблi в квартирi – виготовив на замовлення одеський бренд Yambo. Сірий диван придбали в магазині JYSK.

Через невелику квадратуру у ванній кімнаті господарі вирішили поставити замість ванни душову кабіну.

Усю кімнату вирішили теж зробити з бетону. У душовій ілюстраторка намалювала монохромнi рослини, які потім будівельники покрили спеціальним лаком – аби малюнок не розпливався та не змивався.

Увесь ремонт – це бажання втілити в життя мрії, пов’язані з інтер’єром, каже Лiлiт. Так з’явився скляний верх на стіні, яка межує з ванною та коридором. У коридорі в стіні є комора і завдяки тому, що її двері та стіни довкола одного тону, вона візуально не помітна.

Мрія художниці – велике дзеркало на всю стіну в чорній рамі, як у її картин.

Малюнок на стіні дитячої кімнати намалювала художниця в ніч перед зйомкою команди The Village Україна – за три години. «Ми спецiально фарбували стiни з метою розмалювати їх у майбутньому. Але згодом зрозуміли, що діти можуть взяти приклад і почати теж малювати. Тому, поки вони були малi, вирішила не показувати їм, що так можна. А зараз вони знають, чим займається їхня мама», – жартує Ліліт.

На одній зі стін у спальні цеглу пофарбували в один тон з іншими стінами. У спальні дверi до балкона і сам балкон вирішили зробити з панорамними вiкнами й перетворили його на просторе місце для дітей чи роботи ілюстраторки.

На балконі розмістили рожеве крісло з принтом Лiлiт – спільної колаборації бренду fábik STUDIO та IIIIT SARKISIAN. Спальне ліжко замовили в одеського бренду Yambo, уся постiль вiд Home Me. На ліжку покривало з індивідуальним розписом власниці – колаборацiя IIIIT x Woolkrafts. Килими у дитячій кімнаті та спальні також із розписом Саркісян – це спільна колаборація з брендом ZV’YAZANI. По всій квартирі та на декорi є малюнки Ліліт.