Як підібрати секс-іграшку для пари або стосунків на відстані? Редактор The Village Україна Олексій Морозов завітав у простору сексуальних знань і товарів Lovespace на Подолі та розпитав консультантів про те, як підібрати першу іграшку та що варто придбати разом із нею.

Найпопулярніше з того, що беруть клієнти Lovespace – це лубриканти й презервативи: «Це мастхев для будь-якого сексу», – додають консультанти. Серед секс-іграшок, зокрема, парних, у топі найпопулярніших так звані «прищіпки» й ерекційні кільця з вібрацією – ці іграшки найкраще інтегруються в секс, бо їх не потрібно тримати в руках.

«Ніщо у світі не замінить секс із живою людиною. Якщо дівчина купила вібратор, це не значить, що їй більше ніхто не потрібен. Це найпоширеніший міф, який доводиться розвінчувати чи не щодня. Секс із людиною – це про емоційний, а також фізичний звʼязок, бо вібратори відчуваються зовсім не так, як ті ж члени», – кажуть у Lovespace.

Більшість клієнтів приходять до Lovespace і вже знають, що хочуть придбати, а тому не соромляться, розповідають про це в секс-шопі. «Часто приходять люди й просять порадити презервативи для орального сексу, а я кажу, що для орального сексу дуже круто було би придбати лубрикант. Мені відповідають: «Та ні, дякую. Зі мною все добре». Люди люблять відповідати на пропозицію придбати лубрикант: «Зі мною все добре». Але це так не працює. Зрозуміло, що з тобою все окей, навіть якщо своєї лубрикації недостатньо», – розповідає консультантка Lovespace.

Як підібрати першу секс-іграшку?

Для дівчини насамперед треба зрозуміти, якою має бути стимуляція: вагінальна, кліторальна (або взагалі одночасна), анальна чи стимуляція сосків, наприклад. Часто першою іграшкою беруть для вагінальної чи кліторальної стимуляції, кажуть у Lovespace.

Крім того, потрібно орієнтуватися на розмір іграшки й інтенсивність вібрації. «Я часто раджу вібратори. Це те, з чого треба «входити» в цей світ. Після вібрації світ ділиться на «до» й «після», так само й потім після вакуумної стимуляції. Тому, на мою думку, треба пробувати все поступово», – пояснює консультантка Lovespace.

Якщо це вагінальний вібратор, важливо починати з чогось «не екстравеликого», радять у секс-шопі, адже іграшки відчуваються дещо більшими за справжній член унаслідок того, що вони твердіші й холодніші. «Вибирати треба за розміром трохи меншим, ніж хочеться на око», – додають у секс-шопі.

Секс-іграшку також потрібно вибирати залежно від того, скільки часу зазвичай іде на мастурбацію. Якщо це понад 40 хвилин, то, ймовірно, у людини середня або низька чутливість: «Це нормально. Якщо це так, то, можливо, варто порадити щось більш потужне. Якщо дівчина кінчає за пʼять хвилин, то це вже інші секс-іграшки», – пояснює консультантка Lovespace.

Чоловіки в Lovespace найчастіше купують мастурбатори або анальні іграшки. У секс-шопі кажуть, що, купуючи мастурбатор, насамперед потрібно зрозуміти, чи підходить він за діаметром.

Які варіанти для пар на відстані?

Для пар на відстані можна використовувати секс-іграшки, якими можна керувати з телефона з будь-якої точки світу. Є іграшки, якими можна керувати «в одну сторону», коли ти управляєш іграшкою партнера або партнерки. Застосунки до таких іграшок часто також мають відеозвʼязок для інтимнішого досвіду. 

Крім того, є іграшки, що працюють синхронно, у парі. Це дві іграшки – одна з них – мастурбатор, а інша, наприклад, вагінальний вібратор. Обидві мають вібрацію, тож можна зробити так, щоби вони працювали синхронно. Попит на такі іграшки був навіть до повномасштабного вторгнення РФ, кажуть у Lovespace. Утім, зараз він тільки зріс.

«Найголовніше – не втрачати звʼязок із партнером. Це можуть бути якісь інтимні фотки в класній білизні або гарячі переписки. Дуже важливо підтримувати емоційний звʼязок, бо це якраз те, що ніколи не замінить секс-іграшка», – розповідають консультанти Lovespace.

Команда Lovespace ще в червні 2022 року також запустила гру для пар Dotyk. Гра має два рівні: «Розмови» й «Любощі», які містять картки із запитаннями та завдання, що «допомагають зруйнувати ніяковість». Як приклад, на рівні «Розмови» просять розповісти про свій еротичний сон, а на «Любощах», – зняти із себе річ або зімітувати оргазм.

Які секс-іграшки взяти для пари?

Вібратор We-Vibe Chorus

Вартість – 6899 грн

Ерекційні кільця Nos від Fun Factory

 Вартість – 3699 грн

Віброкуля для стимуляції клітора

Вартість – від 849 до 3949 грн

Мастурбатор для чоловіків

Вартість – від 529 до 18 999 грн

Масажна олія, свічки й лубриканти

Що взяти до секс-іграшки та як за нею доглядати?

До іграшки радять обовʼязково придбати лубрикант на водній чи змішаній основі. «Люди часто обділяють увагою силіконові лубриканти. Вони гіпоалергенні, класно й довго працюють. Є міф, що силіконові лубриканти нібито руйнують презервативи або шкідливі для здоровʼя. Це неправда», – кажуть у Lovespace. Утім, силіконовий лубрикант не можна купувати для іграшок, бо він може пошкодити прилад. 

Крім того, варто купити очисник, адже матеріали, з яких роблять секс-іграшки, потребують більш ретельного догляду. Тим більше це речі, що торкаються інтимних місць. Зазвичай очисники продають у вигляді пінки або спрею.

Крім іграшок і лубрикантів, у секс-шоп часто приходять за білизною. «Здебільшого це дівчата або пари. Чоловіки також приходять, але не так часто, як хотілося би. Є також такий міф, що вся білизна, яка є в секс-шопах, – вульгарна. Але в нас є просто красива та приємна білизна», – переконують у Lovespace.

Для чоловіків також є костюми, наприклад, костюм вʼязня ручної роботи від українського виробника. У Lovespace кажуть, що часто хлопці приходять за портупеями або лакованою білизною, а також купують білизну, коли йдуть на рейв.

Люди також звертаються за книжками. Серед бестселерів у Lovespace – «Давайте поговоримо про ваш останній секс» Єна Кернера та «Кінчай!» Лорі Мінц, яка якраз закінчилася – так часто її купують.