Печерська міжнародна школа (PSI) в Києві – багатонаціональний навчальний заклад, що в 1995 році відкрила група батьків, які прагнули надати своїм дітям якісну освіту міжнародного рівня в Україні. Нині це єдина українська школа, яка має право викладати три шкільні програми Міжнародного бакалаврату для учнів від трьох до вісімнадцяти років.

Через повномасштабне вторгнення Печерська міжнародна школа була змушена шукати тимчасовий прихисток у Польщі. Проте вже у квітні вона проведе віртуальний день відкритих дверей для всіх охочих, а в серпні повернеться до Києва. Крім того, школа продовжує приймати заявки від місцевих та іноземних учнів на 2023–2024 навчальний рік.

The Village Україна разом із Печерською міжнародною школою розповідають, чому варто звернути на неї увагу та як потрапити на день відкритих дверей.

Які програми є в Печерській міжнародній школі?

Печерська міжнародна школа фокусується на навчанні за трьома програмами Міжнародного бакалаврату. Їх обʼєднали у три категорії: початкова школа, де викладають для учнів 3–11 років (Primary Years Programme), середня та старша школа для учнів 12–18 років (Middle Years Programme та Diploma Programme) 

Крім того, це єдина міжнародна школа в Україні, яка має дві акредитації: на викладання міжнародної й української навчальних програм. Програму екстернату української школи погодили в межах наукового експерименту за підтримки Міністерства освіти та науки України. Завдяки цьому учні мають змогу отримати два документи: один міжнародного зразка від IB і свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти державного зразка. 

Для учнів школи також діє онлайн навчальна програма в партнерстві з Avenues Online. Вона є зручним варіантом для тих, хто не може доєднатися до очних занять, і є доступною для учнів, починаючи з пʼятого класу.

Як школа працюватиме під час війни?

У 2022–2023 навчальному році Печерська міжнародна школа продовжувала працювати в тимчасовому кампусі у Варшаві в межах партнерства з Американською школою у Варшаві (ASW), а також онлайн для учнів в Україні та поза її межами в партнерстві з онлайн-школою Avenues Online. 

Проте вже в серпні школа знову розпочне очне навчання в Києві. Команда прикладає багато зусиль, щоби підготуватися до навчального процесу, зокрема облаштовує бомбосховище. Заклад буде енергетично незалежним і матиме власний генератор, адже головне завдання PSI – забезпечити безперервне та комфортне навчання дітей попри будь-які перешкоди.

Хто є в команді школи та які особливості навчального процесу?

Разом зі школою до Києва повертаються не лише висококваліфіковані українські вчителі, але й 16 іноземних викладачів зі США, Великої Британії, Австралії й інших країн. Це професіонали, які прагнуть бути в Україні та працювати з учнями попри складні та нові умови, які перед ними ставить війна. 

Навчальний процес у Печерській міжнародній школі базується на індивідуальному підході до кожного з учнів. Їхній розклад складається зі збалансованої кількості предметів, додаткового часу на самостійну роботу, проєктної діяльності та позакласних занять із різних предметів і спорту. Підхід до викладання вчителі школи будують на основі інтересів і запитань, що цікавлять учнів.

У школі цінують різноманіття ідей і креативні рішення для нових викликів, тому програми відповідають навчальним потребам учнів у 21 столітті. Вони отримують знання та навички, які сприяють розвитку критичного мислення, саморефлексії, а ще мотивують досліджувати різноманітні теми з локальної та глобальної точок зору.

Яку велику мету має школа?

Спільнота Печерської міжнародної школи має велику мету – бути частиною відновлення України та сприяти її відбудові, саме тому вони навчають дітей, які будуть важливою частиною нової глави історії нашої країни та світу. 

«Печерська міжнародна школа повертається додому, до Києва. Родинам знадобляться такі освітні заклади, як PSI, адже це сильна спільнота з винятковою програмою навчання. Ми хочемо бути там, щоби служити громаді та допомагати у фундаментально важливій роботі з відбудови України», – говорить Рейчел Колдвелл, директорка школи. 

Керівництво школи вірить у те, що їхній навчальний заклад є ключем до привернення уваги багатьох міжнародних організацій. Багатонаціональна спільнота буде повертатися до Києва для підтримки та розвитку сильної України.

Як потрапити на день відкритих дверей?

6 квітня о 18:00 за центральноєвропейським часом Печерська міжнародна школа запрошує батьків на віртуальний день відкритих дверей. 

У межах події батьки дізнаються більше про школу, її підхід до навчання, команду, освітнє середовище та плани на 2023–2024 навчальний рік. Щоби відвідати онлайн-захід, необхідно зареєструватися за посиланням. 

Рейчел Колдуелл, директорка школи; Джен Хамплбі, керівниця Початкової школи; Джессіка Крюґер, керівниця Середньої та Старшої школи; Тетяна Дрончак, менеджерка з питань вступу

Більше дізнатися про Печерську міжнародну школу можна на сайті або в соціальних мережах:

Зареєструватися на день відкритих дверей

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ