Редакція The Village Україна зібрала навчальні курси та тренінги, які можна пройти цієї весни: кавова справа від «Києва Волонтерського», бізнес-курс від «Нової пошти», цифровий маркетинг від Google та базова військова підготовка від «Фонду Сергія Притули».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Школа бізнесу від «Нової пошти» 

Навесні «Нова пошта» проведе інтенсивний освітній практикум для власників мікро-, малого та середнього бізнесу. «Ви отримаєте прикладні знання за темами: бізнес-процеси, фінанси, робота з командою, маркетинг, онлайн-маркетинг, продажі та логістика без втрат», – кажуть організатори.

Навчання триватиме три тижні в семи містах України: Києві, Львові, Хмельницькому, Чернівцях, Ужгороді, Полтаві й Одесі. Упродовж навчання учасники зможуть розробити власний план розвитку бізнесу Booster Plan. Його можна буде презентувати в кінці курсу й отримати фідбек від тренерів.

Організаційний внесок для учасників складає 3000 гривень, він сплачується одноразово перед початком навчання. Роботу тренерів, роздаткові матеріали, оренду локацій та інші організаційні витрати покриває «Нова пошта». Для участі потрібно заповнити форму за посиланням.

КОЛИ: квітень-червень

ЗАНЯТТЯ: двічі на тиждень

ТРИВАЛІСТЬ: чотири тижні

ВАРТІСТЬ: 3000 гривень (організаційний внесок)

 Курс з ІТ-підтримки від Google Professional Certificate

Протягом курсу можна здобути навички для успішного старту у сфері ІТ, навчитись виконувати повсякденні завдання ІТ-підтримки, включно зі збиранням комп’ютера, налаштуванням бездротових мереж, встановленням програм і обслуговуванням клієнтів.

У програму входять вебінари з менторами, кар'єрні консультації, уроки англійської та work-life balance тренінг. Ментори курсу будуть проводити вебінари впродовж трьох місяців, але проходити навчання можна у власному темпі. Наприкінці навчання, яке включає п’ять курсів, можна отримати сертифікат за спеціалізацією Coursera. Зареєструватися можна за посиланням.

КОЛИ: квітень

ЗАНЯТТЯ: двічі на тиждень

ТРИВАЛІСТЬ: три місяці

ВАРТІСТЬ: безплатно

 Platforma Camp у Буковелі

Творчий захід Platforma Camp, який пройде в Буковелі, має на меті зібрати понад сто однодумців в одному місці.

У програмі заходу: лекторій від Kyiv Academy of Media Arts, майстер-класи, програма для внутрішнього перезавантаження та концерт гурту Tvorchi.

«Platforma Camp створена для нетворкінгу та буквального стрибка в майбутнє, пізнання технологій і їхнього розвитку», каже Рефаель Юха, засновник Coworking Platforma й організатор Platforma Camp.

Зареєструватися для участі можна тут.

КОЛИ: 31 березня – 2 квітня

ТРИВАЛІСТЬ: три дні

ВАРТІСТЬ: 20 000 гривень

 «Цифровий маркетинг і електронна комерція» від Prometheus

На курсі розповідатимуть про те, як залучати клієнтів за допомогою цифрових маркетингових каналів, вимірювати ефективність маркетингу, створювати e-commerce магазини, аналізувати продуктивність та онлайн-активність, збільшувати лояльність клієнтів.

Навчатися можна тоді, коли зручно, а ментори курсу проводитимуть вебінари чотири місяці. Наприкінці навчання, яке включає сім курсів, можна отримати сертифікат за спеціалізацією від Coursera. Зареєструватися можна за посиланням.

КОЛИ: квітень

ЗАНЯТТЯ: щодня

ТРИВАЛІСТЬ: чотири місяці

ВАРТІСТЬ – безплатно

 Кавова справа від «Києва Волонтерського» та Octo Tower

Благодійний фонд «Київ Волонтерський» у партнерстві з Octo Tower запускає інтенсив із навчання професії бариста. Проєкт хоче допомогти здобути нові навички у ВПО та молоді, які не мають роботи, і допомогти їм у подальшому працевлаштуванні. Вік кандидатів – 18–25 років.

На інтенсиві будуть два дні теорії (кавова справа, сервіс, програмне забезпечення, з яким працюють заклади), три дні практики, екзамен, екскурсія на обсмаження в Garage. Після закінчення курсу учасники отримають сертифікат і перелік рекомендованих закладів, що наразі шукають бариста.

Після відбору заявок проведуть співбесіди, за результатами яких до участі будуть запрошені 15 учасників. Подати заявку можна до 4 квітня за посиланням.

КОЛИ: 19 квітня (дедлайн подачі заявок 4 квітня)

ЗАНЯТТЯ: два дні теорії, три дні практики

ТРИВАЛІСТЬ: п’ять днів

ВАРТІСТЬ: безплатно

 Тренінги базової військової підготовки для цивільних

«Благодійний Фонд Сергія Притули» проводить у 16 містах тренінги зі стрілецької справи, тактичної медицини, військового зв’язку, основи аеророзвідки, користування військовою оптикою й інші.

Записатися можна на кожен тренінг окремо. Ось перелік усіх центрів.

Тренінги проводять за довільний внесок на рахунки «Фонду Притули», розмір донейту не має значення, а залишається на розсуд учасників. Його можна зробити заздалегідь і показати на вході на локацію скрін, або ж задонейтити перед початком тренінгу.

ЗАНЯТТЯ: щосуботи

ТРИВАЛІСТЬ: одноденний тренінг

ВАРТІСТЬ: будь-який донейт у Фонд Притули

 Курс Art Direction від Projector Institute

Курс для креативників: дизайнерів, відеомейкерів, копірайтерів, які мають досвід від двох років у цій сфері. Учитимуть генерувати ідеї, створювати креативи, знаходити візуальний голос для брендів і презентувати проєкти замовнику.

На курсі більше розкажуть про роботу артдиректора, важливості комунікації та види реклами. Ви будете працювати з реальними кейсами, отримайте зворотний зв'язок і створите власну аутдор-рекламу. Реєструйтеся за посиланням.

Сергій Малик, куратор курсу Art Direction

КОЛИ: 2 травня

ЗАНЯТТЯ: вівторок та четвер – відеолекції, субота, 10:00 – вебінари

ТРИВАЛІСТЬ: три місяці

ВАРТІСТЬ: 7350 гривень за оплати щомісяця або 21 000 – одноразовий платіж за курс

Обкладинка: Граб Анастасія