Благодійний проєкт Behind Blue Eyes створив подкаст про дітей з прифронтових і деокупованих сіл України.

Команда проєкту записала розмови з дітьми під час експедицій Херсонською, Миколаївською, Запорізькою областями впродовж 2023 року. Зокрема, у першом епізоді поспілкувалися з девʼятирічною Вікою, дванадцятирічним Георгієм, восьмирічною Веронікою й десятирічними Назаром і Костянтином з Чорнобаївки.

У ньому діти розповіли про те, чим найбільше люблять займатися, яким бачать своє майбутнє, а також про що мріють. Герої розмірковували про свою взаємодію з природою, чи є в неї настрій і як можна про неї дбати.

«Ми розмовляємо з дітьми у звичному для них середовищі, розкладаючи нашу студію прямо в них вдома. Ми не ставили собі за мету бути професійними документалістами, а проcто хотіли дати дітям змогу висловитися й порефлексувати», – розповів співзасновник проєкту Артем Скороходько.

Епізоди подкасту випускатимуть щотижня, зокрема з героями селищ Велика Олександрівка, Лупареве, Балабине, Снігурівка. Перший епізод уже доступний на Spotify, Apple Podcast, Megogo, YouTube, а також скоро з’явиться на Google Podcast.

 

Проєкт Behind Blue Eyes поїхав у першу велику експедицію півднем до дітей із прифронтових і деокупованих сіл. У тижневу експедицію також вирушила редакція The Village Україна, щоб показати контекст, у якому живуть діти: розбита школа в Снігурівці, іржаві російські БТР у полях Бобрового кута й досі заміноване Лупареве з протитанковими їжаками й окопами.