У Борисполі будують протирадіаційне укриття біля ліцею «Патріот», повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

В укритті облаштують системи вентиляції, кондиціювання повітря, водопостачання, каналізації й опалення. Там також обладнають медкабінет, ігрове приміщення і їдальню.

Будівництво виконують з урахуванням інклюзивності й доступності, кажуть у КОВА. Одночасно в укритті можуть перебувати 500 осіб, загалом ліцей відвідують 970 дітей.

Уже завершили роботи з облаштування фундаменту, стін і перекриття, наразі будують стіни між кімнатами й оздоблюють приміщення. В укритті також зможуть проводити позмінне навчання. Роботи проводять коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

 

ГО Fight For Right облаштовує доступні для людей з інвалідністю укриття в Києві. Такі укриття вже презентували на вулиці Борщагівській і бульварі Вацлава Гавела. Для доступу людей з інвалідністю в них відсутні сходи. 

Киянку Катерину Смачило не пустили в укриття готелю Radisson Blu на Ярославовому Валу. У закладі таке рішення пояснили тим, що укриття може вмістити лише гостей і персонал. Розбиралися, чи дійсно деякі укриття не для всіх. Спойлер: так. Ось як це працює.

Фото: КОВА