Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо вручення повістки журналісту «Слідства.Інфо».

Справу відкрили за фактом ймовірного зловживання службовими повноваженнями й перешкоджання професійній діяльності журналістів співробітниками СБУ й ТЦК. Досудове розслідування доручили Головному слідчому управлінню ДБР.

Що відбувається?

1 квітня в торговому центрі «Дрім» Оболонського району Києва журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату намагалися вручити повістку. Команда журналістів заявила, що співробітники Солом’янського ТЦК, імовірно, діяли за вказівкою працівника СБУ.

«Мене здивувало, що вони підійшли саме до мене, звернулися на імʼя-прізвище і явно знали мене в обличчя», – каже Шульгат.

У «Слідство.Інфо» вважають, що це повʼязано з публікацією розслідування Євгенія Шульгата, де він викрив майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

У розмові з журналістом військовослужбовці зазначили, що нещодавно Шульгату виповнилося 27 років і він не прийшов до ТЦК оновити дані. Проте коли журналіст почав фіксувати на відео те, як йому вручають повістку, військовослужбовці пішли, зауваживши, що фіксують відмову від повістки.

6 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський дав завдання провести службову перевірку за матеріалами, опублікованими «Слідство.Інфо» щодо вручення повістки їхньому журналісту.

Фото: «Слідство.Інфо»