Сервіс Inheart створив цифрові меморіали воїнів, які загинули у війні з Росією.

На сторінці памʼяті люди можуть залишати слова підтримки й ділитися спільними знімками. А також родина бійця може розповісти про останні дні й місце, де загинув військовий.

Для оформлення сторінок памʼяті використовують меморіальний шрифт UAF Memory, який розробив бренд-дизайнер ЗСУ. Під час розроблення сервісу команда консультувалася й аналізувала відгуки від військових і сімей, які втратили близьких на війні, додають в Inheart.

Створити цифровий меморіал для українських захисників можна безкоштовно. Для цього потрібно написати біографію військового, додати фото, перелічити нагороди й указати місце поховання на сайті.

Пілотну версію сервісу запустили восени 2023 року. За перші два тижні розробили понад 250 сторінок памʼяті, третина з яких – меморіали загиблих воїнів. «Коли я побачив запит від сімей військових, команда адаптувала сервіс до військового контексту», – каже розробник сервісу Inheart Олександр Сидоров.

За додаткову плату можна замовити друк металевого QR-коду, що веде на цифровий меморіал захисника. Охочі також можуть підтримати сервіс донейтом тут.

 

Київрада затвердила спрощений порядок встановлення меморіальних дощок на честь загиблих захисників і захисниць. У новому порядку встановили чіткі вимоги до художнього оформлення, розміщення, утримання й обліку меморіальних дощок. А також спростили процедуру погодження їх встановлення на честь учасників бойових дій.