Національний мультипредметний тест цьогоріч проведуть у понад пів сотні міст 32 країн, пише МОН.  

Тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де зі вступниками працюватимуть українськомовні педагоги, які пройдуть попередню підготовку.

Основну та додаткову сесію НМТ проведуть у країнах Європи та Північної Америки, зокрема у Великій Британії, Данії, Польщі, Португалії, Франції, Швеції, США та Канаді. Деякі з локацій будуть доступні лише для однієї з сесій.

Утім, кількість місць для участі в тестуванні за кордоном є обмеженою. Якщо всі місця в конкретному місті чи країні будуть зайняті, ця локація більше не буде доступною для вибору, пояснюють у міністерстві.

Якщо ж учасник вже обрав місце складання тесту, але знайшов більш зручну локацію, то може змінити свій вибір у персональному кабінеті до 15 квітня 2024 року.

Мапу країн, де проводитимуть НМТ, можна переглянути за посиланням. Цьогоріч основна сесія триватиме з 14 травня до 25 червня, а додаткова – з 11 до 19 липня.

Реєстрація на тест триває до 11 квітня включно. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів, серед обовʼязкових – українська мова, математика, а також історія України.

   

У 2024 році абітурієнти можуть зареєструватися на НМТ у застосунку «Дія». Вступники повинні мати ID-картку чи закордонний паспорт у «Дії», а також активувати «Дія.Підпис». Реєстрація на тест триває до 11 квітня включно.

Обкладинка й фото: МОН