Мінцифри запускає новий сезон програми навчання для підприємиць «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація».

Українки, які починають власну справу або вже заснували мале підприємство, упродовж чотирьох місяців вивчатимуть фінансове планування й управління, маркетинг і продажі, інструменти для диджиталізації бізнесу, оподаткування, бухгалтерський облік, а також вихід на зовнішні ринки.

40 учасниць програми отримають по 100 тисяч гривень на впровадження своїх бізнес-ідей. А три найперспективніші проєкти отримають додатково по 400 тисяч гривень на розвиток власної справи, їх визначать на фінальному заході Grand Pitch Day.

Під час онлайн-навчання учасниці проходитимуть загальну освітню програму, базовану на принципах практичності, інтерактивності й провідних підходах у бізнес-освіті. Онлайн-модулі проводитимуть представники Visa, USAID, Monobank, Checkbox, Shop-Express, «Укрпошта» й інші.

Навчання офлайн проводитимуть на базі десяти центрів підтримки підприємців «Дія.Бізнес», де учасниці пройдуть навчання й отримають менторський супровід.

Програма триватиме з квітня по вересень 2024 року, заявки можна подати за посиланням до 28 квітня. У першому сезоні програми «Відважна» шість фіналісток отримали 1,3 мільйона гривень на розвиток власних бізнесів.

 

ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» запустили подкаст «Підкорювачки бізнесу» про жінок-підприємиць. У серії розмов розповідатимуть про створення й розвиток бізнесу українських підприємиць. Зокрема про те, з якими викликами стикалися, як знаходили мотивацію для ведення власної справи, а також про теми гендерних упереджень і стереотипів суспільства щодо жіночого підприємництва.