Фандрейзингова платформа United24 разом із французьким розробником Endorah створили гру Minesalt, у якій відтворили соляні копальні Соледара.

До створення гри долучився працівник солевидобувного підприємства з десятирічним стажем Степан Бандрівський. Бандрівський допомогав відтворити у Minesalt шахти, оскільки через окупацію в копальні неможливо потрапити й отримати архівні матеріали.

Команда United24 створила нові архіви зі спогадів, особистих фотографій і відео шахтарів, у який брали інтервʼю. Один із робітників намалював карту, яку зацифрували й надіслали розробникам.

Гравець має якнайшвидше зібрати кристали й пройти квіз у кінці гри на основі побаченого. Серед гравців визначать 24 найкращих, які отримають призи. Зокрема, подарункові картки Twitch, ігрову консоль XBox Series X і пачки солі «Міць. Українська камʼяна» з підписом Володимира Зеленського й амбасадорів United24.

Серед усіх, хто задонейтить на відбудову школи, розіграють сто пачок солі «Міць. Українська камʼяна». Також між учасниками, які зробили донейт від десяти доларів, розіграють десять фігурок персонажів із гри. А між тими, хто зробить внесок від 24 доларів, – пʼять пачок солі «Міць.Українська камʼяна» з підписом Зеленського.

Зібрані кошти перерахують на відбудову Великокостромської гімназії. До повномасштабної війни там навчалися 250 дітей. Зробити пожертву на відбудову школи можна на лендингу проєкту або за посиланням у грі.

Гра доступна з 21 березня 2024 року. Учасники можуть проходити Minesalt необмежену кількість разів. Також кількість пожертв від одного гравця не обмежена, переможців оголосять після завершення проєкту.

Рудники Соледара в Донецькій області – місце найбільшого солевидобутку в Європі. З лютого 2023 року Соледар окупований Росією, битва за це місто на Донеччині тривала понад рік. Проєкт запустили, щоб привернути увагу до війни в Україні, а також зібрати кошти на відбудову Великокостромської гімназії, яку зруйнували росіяни.

 

Донор United24 виділив кошти на зведення нового будинку в Новогригорівці Миколаївської області, де живе 15-річний хлопець Сашко з кліпу американського гурту Imagine Dragons. Дім Сашка росіяни зруйнували вщент навесні 2022 року.