Українська компанія BetterMe разом із центром протезування Superhumans створили навчальний курс «Спілкування без бар’єрів».

Курс розробили психологи, щоб навчити етично виражати емоції, будувати діалог й опановувати власні почуття в комунікації з людьми з ампутованими кінцівками. Учасників курсу навчать визначати, що саме їх бентежить під час комункації з людиною, яка втратила кінцівки, і над чим варто працювати. Також розповідатимуть про те, як починати розмову й не відчувати сором чи провину перед людиною з ампутованими кінцівками.

За даними опитування Українського ветеранського фонду, 15% українських захисників після війни готові бути найманими працівниками. Водночас 98% українців вважають людей з інвалідністю повноправними членами суспільства, проте можливість знайти роботу для них оцінюють як низьку.

Пройти навчальний курс можна в застосунку BetterMe: Mental Health. Він знаходиться на головному екрані застосунку або в розділі «Цікаве».

   

Редакція The Village Україна запитала у фахівців Superhumans Center, коли людина готова до протезування, а коли – ні, скільки коштує встановлення протезів і як їх підбирають пацієнтам.