Франція виділить пʼять мільйонів євро на відновлення Чернігівщини, пише Мінвідновлення.

На виділені кошти планують законсервувати дах обласного академічного театру в Чернігові, який пошкодили під час ракетного обстрілу міста в серпні 2023 року. Кошти також направлять на підтримку українських стартапів й інновацій місцевого рівня.

Пріоритетно надаватимуть допомогу у сфері охорони здоровʼя, відновлення протирадіаційних укриттів у центральних лікарнях Чернігівщини, а також на підтримку органів місцевого самоврядування у відновленні й децентралізації. Наразі триває робота над проєктами.

Франція надасть кошти в межах меморандум про співпрацю, який уклали Мінвідновлення, Чернігівська ОВА й Французька агенція міжнародного технічного співробітництва Expertise France.

Раніше Франція надавала Чернігівщині гуманітарну допомогу й підтримку у сфері транспорту й інфраструктури, відновленні закладів культури, охорони здоровʼя, а також у питаннях оцінки руйнувань і проєктування відбудови регіону.

 

Проєкт будівництва кварталу замість зруйнованого внаслідок військової агресії РФ презентували в Гостомелі. Проєкт передбачає будівництво п’яти житлових семиповерхових будинків, дитсадка, протирадіаційного укриття, а також благоустрій території.