Благодійний фонд «Голоси дітей» передав право публікувати й продавати свою книжку «Війна голосами дітей» американському видавництву HarperCollins Publishers.

Фонд видав книгу на першу річницю повномасштабної війни Росії проти України. У ній зібрані близько сотні цитат дітей, а ілюстрації до них оформили українські й іноземні митці. Автором ідеї книги став співзасновник фонду Азад Сафаров.

HarperCollins Publishers належить до п’ятірки найкращих англомовних видавництв, зазначають у фонді. Видавництво отримало дозвіл на переклад книжки всіма мовами світу, окрім російської й білоруської.

Перемовини з видавництвом про передання прав власності вели понад шість місяців. «Під час презентації на Лондонському книжковому ярмарку у квітні 2023 року ми вперше дістали усний інтерес до видання цієї книжки від HarperCollins. Попри різні технічні й бюрократичні труднощі, ми зрештою уклали цю угоду в січні 2024 року», – каже засновниця літературної агенції OVO Вікторія Ма.

Частину коштів із продажу примірників спрямують на психологічну допомогу українським дітям війни. Орієнтовний старт продажу в США запланували на 8 жовтня 2024 року.

 

Благодійний фонд «Голоси дітей» збудує реабілітаційний центр на Київщині, який буде розташований за 30 хвилин їзди від міста. Планують проводити психологічні відновлення для родин із дітьми, які постраждали внаслідок війни.

   

«Найімовірніше, кожна українська дитина вже має родичів чи друзів родини, які волонтерять чи самі пішли на фронт. Тому я ставила б питання про те, як знизити рівень тривоги й занепокоєння та підтримувати одне одного в цій складній ситуації якнайкраще», – розповідає в матеріалі The Village Україна психологиня фонду «Голоси дітей» Олена Іванова.