У місті Оллолаї, яке розташоване на острові Сардинія в Італії, запустили програму «Працюй з Оллолаї», у межах якої пропонують орендувати житло вартістю один євро за місяць, пише The Mayor.

Фахівці з різних сфер, які працюють віддалено, можуть пожити у місті впродовж місяця, сплативши за житло один євро. Натомість влада міста, де проживає менше 1300 осіб, просить фахівців поділитись професійними знаннями з місцевими.

У програмі можуть взяти участь працівники та підприємці з багаторічним досвідом, зокрема у сфері технологій, медіа, фінансів, нерухомості, архітектури. Скористатись програмою також можуть науковці, художники, письменники, музиканти та інші спеціалісти з творчих сфер.

Учасники «Працюй з Оллолаї» мають провести майстер-класи, лекції та презентації, які допоможуть місцевим мешканцям дізнатись про конкретну сферу діяльності. Учасникам пропонують пожити у приватних будинках з однією або кількома кімнатами, залежно від кількості осіб.

 

У хорватському місті Леград продають житлові будиноки за 13 євроцентів, щоб поліпшити демографічний стан міста. Придбати будинок можуть пари, які перебувають у шлюбі або позашлюбному партнерстві, а також не мають судимості й іншої нерухомості.

Фото: The Mayor