Громадська організація «Відчуй» проведе акцію з безоплатною перевіркою слуху усім охочим до Дня охорони здоров'я вуха та слуху 3 березня.

Охочі зможуть безкоштовно пройти експрес-обстеження і перевірити свій слух. Спеціалісти оглянуть зовнішній стан вушних каналів, а також проведуть перевірку (скринінг) слуху завдяки спеціальному обладнанню.

На людину одягнуть спеціальні навушники, в які подаватимуть звуки різної гучності та інтенсивності. Почувши їх, людина повинна натиснути кнопку на джойстику, підтвердивши, що звук було добре чутно.

Загалом перевірка займатиме не більше п'яти хвилин, кажуть організатори. Також проведуть ананомне анкетування, де запитають у відвідувачів про те, коли востаннє вони перевіряли слух.

Пройти обстеження можна у ТРЦ Dream за адресою Оболонський проспект, 1-Б. У ТРЦ працюватимуть сім точок перевірки слуху з 12:00 до 18:00, а також проведуть майстер-клас з догляду за вухами.

 

Редакція The Village Україна запитала у виконавчої директорки ГО «Відчуй», чому запобігти втраті слуху простіше, ніж його відновити, як військові можуть захистити слух у надгучних умовах, чому слуховий апарат не можна придбати в інтернеті, як мобільний телефон чи іншу техніку і яким має бути доступний простір для людей із порушеннями слуху.