Видавництво Ukraїner випустить книгу-архів «Як ми назвемо цю війну?» про два роки опору українців у повномасштабній війні.

У книзі описали головні події від 24 лютого 2022 року, додали документальні фото, мапи бойових дій, ілюстрації, жарти й інфографіку. Книга містить 25 текстів українських інтелектуалів, у яких вони намагаються знайти відповіді на нові чи ще не поставлені питання, описують у видавництві.

Серед авторів книги, зокрема, Роман Ратушний, Оксана Забужко, Олександра Матвійчук, Артем Чех, Віталій Портников, Володимир Єрмоленко, Таміла Ташева, Олена Стяжкіна й ін.

«Книга «Як ми назвемо цю війну?» є своєрідним зліпком історії в момент її творення. Вона народилася з прагнення команди Ukraїner писати власну історію вже, шукати слова для опису спільного досвіду й розповідати світові про повномасштабну війну з росією з погляду українців», – кажуть Ukraїner.

Видавництво Ukraїner також залучило до проєкту фахових консультантів: Івана Науменка, директора департаменту стратегічних ініціатив БФ «Повернись живим», і Сергія Карнауха, полковника Збройних сил України.

Вихід першого накладу видання очікується на початку літа 2024 року. Наразі можна зробити передзамовлення книги зі знижкою 10% в онлайн-крамниці Ukraїner.