Компанія Meta створить команду для боротьби з дезінформацією й зловживанням ШІ напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться з 6 по 9 червня в усіх 27 країнах ЄС, пише Reuters.

Відповідне рішення ухвалили через занепокоєння щодо втручання у вибори, поширення фейкового контенту, а також побоювання зриву великих виборів, які відбудуться цьогоріч.

Експерти компанії з розвідки, даних, інженерії, досліджень, політики контенту й юридичні команди зосередяться на боротьбі з дезінформацією, операціями впливу й протидії ризикам, пов’язаним зі зловживанням штучним інтелектом.

«З наближенням виборів ми активуємо виборчий оперативний центр, щоб виявляти потенційні загрози й уживати заходів для їхнього помʼякшення в режимі реального часу», – каже керівник відділу звʼязків Meta з ЄС Марко Панчіні.

 

У січні 2023 року компанія OpenAI зняла заборону на використання штучного інтелекту ChatGPT у військових цілях. В оновленій політиці OpenAI скасували заборону на використання технології ШІ у військових цілях, але розроблення зброї, травмування людей або знищення майна залишаються під забороною.