Володимир Зеленський вперше повідомив кількість загиблих українських військових у війні на пресконфренції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024».

«Не знаю чи я маю право відповідати, бо це серйозний момент. 31 тисяча військових загинула у цій війні. Не 300 тисяч, не 150, але кожна ця втрата є великою для нас», – сказав Зеленський.

«Я не скажу про те, скільки у нас поранених, бо Росія знатиме скільки у нас людей пішло з поля бою. Скільки вбито наших цивільних – ми не знаємо», – сказав президент. Він також додав, що втрати Росії складають 180 тисяч, а разом з пораненими –до 500 тисяч.

«Є безвісти зниклі, але називати не буду, щоб не бути неточним. Ми знаємо про десятки тисяч загиблих цивільних на тимчасово окупованих територіях. Але точна цифра нам невідома», – каже Зеленський.

 

КМДА в цифрах показала, як Київ жив та оборонявся ці два роки повномасштабної війни. З 24 лютого 2022 року повітряна тривога в Києві пролунала 989 разів. Метро як укриття одночасно приймало близько 70 тисяч киян.

Пошкоджені близько 800 житлових будинків, 122 заклади освіти, 18 закладів охорони здоровʼя та 17 закладів соціальної сфери. «Київська служба порятунку» 156 разів виїжджала на ліквідацію наслідків обстрілів армії РФ.