Українці отримали понад 500 мільйонів послуг від лікарів з 2022 року, зокрема прийоми у лікарів, процедури лікування та діагностики, свідчать дані Helsi.

Найбільш активно записувались до лікарів через додаток Helsi пацієнти з Києва, Харкова, Львова, Запоріжжя та Одеси. В цих містах попит перевищив довоєнні показники. Найчастіше зверталися до сімейних лікарів за консультаціями, електронними рецептами та направленнями.

У 2022 році медичний сервіс Helsi запустив платні термінові онлайн-консультації для українців за кордоном, які не мають змоги поспілкуватися з україномовним лікарем. Найпопулярніші запити були з Польщі, Німеччини, Чехії та Італії.

Пацієнти можуть отримати відповіді на запитання стосовно здоров'я, отримати направлення від лікаря до візькопрофільного спеціаліста, а також електронний рецепт на антибіотики та інші рецептурні лікарські засоби. Вартість консультації становить 200 гривень. Записатись на онлайн-консультацію до лікаря можна за посиланням.

 

Запит на психологічну допомогу серед українців зріс майже вдвічі за 2023 рік, якщо порівняти з 2022 роком. За психологічною допомогою на всіх рівнях звернулися більш ніж 320 тисяч українців.

Щоби наблизити послугу з психологічної допомоги для пацієнта, зараз масштабують навчання сімейних лікарів і педіатрів за програмою mhGAP (Mental Health Gap Action Program або Програма дій із подолання прогалин у сфері психічного здоров’я).