Місцева влада бельгійського міста Гент безоплатно надасть закладам і магазинам пандуси для колісних крісел, пише The Mayor.

Влада хоче перевірити роботу мобільних пандусів, які можна швидко встановлювати біля входів у магазини й ресторани. Якщо проєкт виявиться успішним, то планують роздати близько 300 безплатних пандусів, щоб підвищити доступність міського середовища.

Власників невеликих магазинів і закладів добровільно просять надати свої приміщення для тестування. Серед пандусів, які планують закупити, 30% віддадуть закладам культури й школам, а решту – на користь малого бізнесу. На закупівлю пандусів місто виділить 52 тисячі євро.

Щоб отримати пандуси, потрібно зареєструватися на сайті муніципалітету. Магазини й заклади не повинні мати сходи вище 20 сантиметрів, а також похилий пандус не має заважати пішоходам.

 

У грудні 2023 року бренд Diadia відкрив інклюзивний шоурум у центрі Києва. У шоурумі облаштували інклюзивну примірювальну, що має безперешкодний проїзд від входу в магазин. Вхід також безбарʼєрний: для цього своїми силами перекладали бруківку, щоб підняти її до рівня підлоги, кажуть у Diadia.

Фото: City of Ghent