Благодійний фонд «Запорука» надасть пʼять безкоштовних консультацій з психологами для підлітків, які мають рак, у межах проєкту Mentalka.

Проєкт запустили до Дня онкохворої дитини, який відзначають у світі 15 лютого. У межах програми діти зможуть отримати консультації психологів про те, як боротися зі страхом, розгубленістю, емоційними переживаннями й болем під час лікування.

«Онкологічне захворювання під час війни є сильною передумовою для розвитку мультитравми. Лікування спричиняє значні емоційні й психологічні навантаження на дитину, а війна додає постійне відчуття небезпеки й поглиблює травматичний досвід», – каже психологиня фонду Лілія Сіроха.

Щоб скористатися консультацією психолога, потрібно зателефонувати на гарячу лінію за номером +380 800 4000 23. Лінія також доступна для всіх, хто переживає кризову ситуацію й відчуває брак власних сил.

 

Запитали в клінічного онколога, сімейного лікаря й фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family, чому рак не спричиняє психосоматика або стрес і чи передається він спадково.