У Львові запрацювала послуга інклюзивного таксі для людей з інвалідністю, а вартість проїзду компенсуватиме місто, повідомила Львівська міська рада.

Інклюзивні авто оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації крісел. А водії пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії з людьми, які мають порушеннями опорно-рухового апарату.

Послугу надають три автомобілі компанії Uklon, а щомісяця можна здійснити близько 450 поїздок. Наразі нею скористалися 45 пасажирів. Сума компенсації проїзду становить 800 гривень для однієї людини, її виділятимуть щомісяця.

Щоб скористатися послугою, потрібно ввести потрібний маршрут й обрати відповідний клас авто в застосунку Uklon. Поїздки можна замовляти по Львову, а також в околицях міста радіусом до 20 кілометрів.

Сервіс «Інклюзивний клас авто» запустили Uklon і мережа АЗК OKKO за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради запустили в січні.

   

У вересні 2023 року запустили Telegram-бот для замовлення поїздок у соціальному таксі, що перевозить людей з інвалідністю до лікарень, центрів реабілітації й закладів освіти в Києві.

 

У Києві й передмісті також доступні інклюзивні авто від Uklon. Авто такого класу оснащені підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки й кріпленнями для фіксації колісного крісла.

Фото: Роман Балук