У Німеччині влада 14 із 16 федеральних земель планує створити єдину платіжну карту для біженців. Баварія й Мекленбург-Передня Померанія запровадять власну аналогічну систему, пише Bild.

Картку не можна використовувати для оплати товарів або послуг за кордоном, вона діятиме лише на території Німеччини. Також перекази коштів на інші банківські рахунки блокуватимуть.

Планують запровадити ліміти на зняття готівки: влада кожної федеральної землі встановить власні мінімальні й максимальні обмеження. Карту також можуть анулювати у випадку нецільового використання коштів. Вона матиме нейтральний дизайн, її не можна впізнати як картку тимчасово переміщених осіб.

«Фінансові кошти, що надають відповідно до закону про допомогу шукачам притулку, призначені для забезпечення потреб існування в Німеччині й не призначені для фінансування сімей на Батьківщині», – каже премʼєр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль.

 

Уряд Німеччини ухвалив закон, що спрощує процедуру набуття громадянства ФРН. Щоб отримати громадянство Німеччини, потрібно прожити в країні пʼять років замість нинішніх восьми. Також люди, які володіють німецькою мовою, займаються волонтерською діяльністю й мають професійні успіхи й кваліфікації, можуть отримати громадянство за три роки проживання в країні.

   

У ЄС зросла кількість українців, які отримали тимчасовий захист. Під тимчасовим захистом станом на 30 листопада 2023 року перебували 4,3 мільйона українців у Євросоюзі. Наприкінці жовтня в ЄС фіксували 4,2 мільйона українських переселенців, які мали такий статус.