Читацький сервіс LitCom запустив проєкт «Книжковий сомельє» – український аналог Goodreads, де можна ділитися відгуками на прочитані книжки.

«Книжковий сомельє» має спростити читачам вибір книжок серед «асортименту яскравих обкладинок і назв». Засновниця LitCom Ольга Сухомлин зауважує, що сервіс – це «експерт-сомельє, який підкаже, яке чтиво принесе максимальну насолоду й найточніше відповідатиме вашому запиту».

Відгуками з хештегом #книжковийсомельє вже поділилися мовний омбудсман Тарас Кремінь, письменниця Олена Павлова (книжки про «Кота Інжира»), письменник й есеїст Станіслав Цалик, а також Олесь Ільченко, «Місто з химерами» якого у 2009 році номінували на «Книгу року BBC».

Окрім текстових дописів і фото, у LitCom доступні «літкасти» – літературні подкасти про нові видання від видавництв, медіа, книжкових блогерів і письменників.

   

Книгарня-кавʼярня Readeat хоче змінити книжковий ринок України. Ми запитали засновника Дмитра Феліксова, як саме й навіщо (а також про плани на інтернет-магазин і власний аналог Goodreads).

обкладинка: Олена Павлова для «Книжкового сомельє»