Комунальні служби замалювали мурал Соні Морознюк на Подолі.

Мурал розташований за адресою Андріївський узвіз, 7, його створила Морозюк під брендингом «Голосу країни» у вересні 2023 року. Стіну з графіті замалювали за наказом Подільської районної адміністрації. Також невідомі залишили напис «поверни вкрадене» на муралі Морозюк 13 січня.

Ще один мурал авторства художниці у Києві на вулиці Мечникова облили червоною фарбою та написали «Корупція = поразка» 19 січня, пише засновниця ГО «Місто-сад» Женя Кулеба.

Мурал на вулиці Мечникова з'явився на одній із багатоповерхівок у березні 2023 року. На ньому зображене синьо-жовте полотно з написом «Що крутіше, ніж сім'я у 44 млн?». Стінопис створили за кошти, які отримали від продажу картини, яку взяли за основу муралу.

Соня Морозюк – колишня наречена Романа Гринкевича, якому ДБР оголосили про підозру в шахрайстві та участі в злочинному угрупованні. Також його батька, бізнесмена Ігоря Гринкевича підозрюють у невиконанні постачання одягу для військових за контрактами з Міноборони.

Агентство з розшуку та менеджменту вкрадених активів опублікувало перелік майна Гринкевичів, у якому зазначено, що у власності художниці є дві квартири. Водночас Соня Морознюк заперечила інформацію про подарунки, наголосивши, що отримала від Романа лише каблучку та кольє.

 

Львівському бізнесмену й одному з найбільших постачальників Міноборони Ігорю Гринкевичу і п’ятьом членам його організації оголосили про підозру в Державному бюро розслідувань.

Міноборони розірвало всі договори з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевичів, у січні.

Фото: The Village Україна, Женя Кулеба