Уряд Німеччини ухвалив закон, що спрощує процедуру набуття громадянства ФРН, пише Deutsche Welle.

Щоб отримати громадянство Німеччини, потрібно прожити у країні пʼять років замість нинішніх восьми. Також люди, які володіють німецькою мовою, займаються волонтерською діяльністю та мають професійні успіхи і кваліфікації можуть отримати громадянство через три роки проживання у країні.

Іноземці, які прийняли громадянство Німеччини, зможуть зберігати колишній паспорт, а народжені у ФРН діти автоматично отримуватимуть громадянство, якщо один з батьків мешкає в Німеччині понад пʼять років замість нинішніх восьми.

Німеччина відмовлятиме в отриманні громадянства тим, хто вчиняє «антисемітські, расистські або інші дії з мотивів, що зневажають людську гідність». А також якщо претендент демонструє невизнання рівноправності чоловіків і жінок та має багатоженство.

Бундестаг спростив процедуру отримання громадянства ФРН, щоб зробити країну більш привабливою для кваліфікованих фахівців. Закон підтримали 382 депутати, 234 – проти та 23 – утрималися.

   

У ЄС зросла кількість українців, які отримали тимчасовий захист. Найбільше українців із тимчасовим захистом у Німеччині (28,9% від загальної кількості, або 1,2 мілтьйони); Польщі (22,3%, або 955,1 тисяч) і Чехії (8,6%, або 369,3 тисячі).