У місті Новояворівськ на Львівщині відкрили оновлене укриття, яке пристосоване для проведення операцій, повідомляє Львівська ОВА.

Укриття оновили під час поточного ремонту в Новояворівській лікарні імені Юрія Липи. Там встановили вентиляцію, освітлення й провели водопостачання, а також облаштували місце, яке може використовуватися як операційна в разі необхідності провести операцію.

В укритті встановили додаткові санвузли, місця для сидіння, лави й ширми, а також пандуси, що забезпечують доступ для людей з інвалідністю.

Сховище має кілька аварійних виходів і доступне як для пацієнтів лікарні, так і для мешканців будинків поруч.

 

В Україні запустили чат-бот, де можна надіслати скаргу щодо недопуску в укриття або зачинених сховищ. «У чат-бот можна надіслати скаргу прямо заступнику міністра, яку він розгляне особисто. Усі скарги скерують до «відповідальних на місцях», – каже заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко.

 

У застосунку «Київ Цифровий» додали сервіс «Мапа стійкості», де об’єднали мапу укриттів і пунктів обігріву. В оновленому сервісі доступний перелік найближчих укриттів, а також пунктів обігріву, де можна зарядити гаджети в період блекаутів, підʼєднатися до інтернету й зігрітися.

Фото: Львівська ОВА