У Львові створили онлайн-мапу понижених пішохідних переходів та заїздів-виїздів на магістральні вулиці, повідомляє Львівська міська рада.

На карті відобразили понад дві тисячі переходів, які доступні для маломобільних людей. Загалом у місті 92 % пішохідних переходів та заїздів-виїздів мають пониження. Тому карту будуть періодично оновлювати та доповнювати, каже керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Переглянути онлайн-мапу можна за посиланням.

 

У Львові понилизили бордюри у місцях примикання тротуару і дороги біля пішохідних переходів у 1237 локаціях впродовж 2023 року. Найбільше робіт виконали в Шевченківському районі міста.

Містяни частіше обирають наземні переходи, адже спускатись і підійматися сходами під землю не зручно, особливо людям із травмами й інвалідністю, свідчить дослідження «Лун. Місто».

Редакція The Village Україна зібрала п’ять поширених хибних тез із дискусій про наземні переходи, які можна зустріти в мережі, і разом із транспортними експертами й фахівцями з інклюзивності пояснює, що не так із цими твердженнями.

Фото: Роман Балук