Парламент Південної Кореї ухвалив законопроєкт, який забороняє розводити й убивати собак, повідомляє CNN.

Людину, яка навмисне вбʼє собаку для приготування, позбавлять волі на три роки й накладуть штраф у розмірі 30 мільйонів корейських вон (близько 23 тисячі доларів). Відповідне покарання також загрожує тим, хто свідомо купує, перевозить, зберігає чи продає їжу, приготовлену із собак.

Також власники ферм і ресторанів, які повʼязані з індустрією продажу собачого мʼяса, повинні закрити бізнес або змінити сферу діяльності впродовж трьох років. Повна заборона на собаче м’ясо набуде чинності у 2027 році. Наразі документ має підписати президент Юн Сок Йоль.

У 2022 році в Південній Кореї існувало понад тисячу ферм і більше ніж пів мільйона собак, яких вирощують на мʼясо. За даними опитування Gallup Korea, у 2022 році лише 8% респондентів їли мʼясо собак проти 27% у 2015 році. Наразі в країні зростає кількість собак, яких тримають як домашніх улюбленців, пише CNN.

 

У квітні 2023 року в Південній Кореї створили урядову програму, яка покриватиме витрати на проживання, освіту, підтримку здоровʼя й консультації щодо працевлаштування соціально замкнутим молодим людям, щоби ті виходили з дому.

 

На початку листопада 2023 Кабмін ухвалив постанову про запуск єдиного державного реєстру домашніх тварин в Україні. Розповідаємо детальніше, навіщо потрібна реєстрація домашніх тварин на національному рівні, як це відбуватиметься й коли може запрацювати.

Фото: CNN