Служба безпеки України встановила адреси й демонтувала вебкамери, що транслювали роботу ППО й локації критичної інфраструктури міста, про це пише КМВА.

Встановили, що це були дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які зламали російські спецслужби для шпигування за Силами оборони в столиці.

Росіяни проникли до налаштувань камер, змінили кут огляду й під’єднали камери до стримінгової платформи в YouTube. Таким способом агресор збирав дані з камер для підготовки й корегування ударів по Києву.

СБУ продовжує нейтралізувати онлайн-камери в Києві, які використовують для шпигування російські спецслужби. Власників вуличних вебкамер закликають припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стрими з таких камер до СБУ.

 

2 січня росіяни атакували Україну 99 ракетами різних типів за попередньою інформацією. Українські сили ППО збили 72 повітряні цілі: 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»; 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 і три з трьох крилатих ракет «Калібр». Напередодні також знищили 35 дронів Shahed (усі, які випустила Росія).