Платформа United24, фонд «Повернись живим» і Monobank запустили другий спільний проєкт «Операція «Єдність-2. Новорічний салют», щоб зібрати 220 мільйонів гривень на FPV-дрони з боєприпасами для ЗСУ.

Із зібраних коштів планують придбати три тисячі FPV-дронів із тепловізорами на суму 157 мільйонів гривень, дві тисячі FPV-дронів з денною камерою на 34 мільйони гривень і боєприпаси для дронів на 29 мільйонів гривень.

Дрони придбають за кордоном і вкомплектують кумулятивними й уламково-фугасними бойовими частинами українського виробництва. БпЛА здатні долати відстань від 12 до 22 кілометрів залежно від ваги боєприпасу.

Фонд «Повернись живим» закупить дрони й передасть їх військовим. Перші три тисячі безпілотників із тепловізорами планують доставити в Україну в січні 2024 року. Другу партію очікують у лютому 2024 року.

Серед тих, хто зробить внесок на дрони від 100 гривень, організатори проєкту розіграють спеціальні призи. Фонд «Повернись живим» розіграє три частини 122-міліметрових гільз, відстріляних у Бахмуті і Ягідному на Донеччині, а також пʼять брендованих календарів на 2024 рік.

United24 розіграє український прапор, який побував на вершині Евересту і який підписав Володимир Зеленський, а також 50 браслетів «Азовсталь. Символ незламності» з підписами командирів бригади «Азов» і 100 пачок солі «Міць. Українська кам’яна».

За донат від 100 гривень Monobank розіграє 100 карток platinum з дворічним обслуговуванням. Серед усіх, хто донатить від 1000 гривень, розіграють квартиру в будь-якому місті України.

Зробити внесок на FPV-дрони можна за посиланням.

 

У серпні платформа United24, фонд «Повернись живим» і Monobank запустили збір на закупівлю 10 тисяч дронів-камікадзе для Сил оборони України. У межах збору зібрали 235 мільйонів гривень на 10 тисяч дронів для ЗСУ за три доби.

Благодійна організація UkraineClan збирає кошти на відновлення автопарку бійців 4-ї роти 1-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр. Серед благодійників розіграють набір барних гільз-чарок від Barta Design, зроблених із використаних під Бахмутом снарядів підствольного гранатомета M320.