У Миколаєві студенти київського університету НАОМА представили проєкти реконструкції скверу імені Тараса Шевченка.

Перший план реконструкції розробила група на чолі з Єлизаветою Савицькою. Пропонують створити зони для індивідуального відпочинку, навчання та проведення заходів. Також в проєкті зазначена альтанка оснощена сонячними батареями та бібліотека поряд.

Команда також запропувала створити систему спеціального покриття доріжок для рекуперації води. Таким чином дощова вода швидко проникатиме на поверхню тротуару, а далі протікатиме в надра землі. Залежно від ухилу ґрунту та типу основи, вода може збиратися в резервуари та використовуватись для поливу чи прибирання.

Проєкт другої групи представила Марія Дяченко. Студенти пропонують створити у сквері кафе з літнім та дитячим майданчиком, громадський сад з теплицею та спортивні зони. У зеленій зоні багато простору, вигідне розташування, але дороги навколо в аварійному стані, додають автори проєктів.

Третій проєкт представила Олександра Лаврук. Автори проєкту пропонують об'єднати сквер Шевченка зі сквером Юних героїв, що розташований поряд та створити дитячу зону навчання і розвитку. В межах проєкту пропонують встановити столи і сад, щоб діти могли доглядати за рослинами та займатися під відкритим небом, також облаштувати простір для відкритої виставкової галереї.

Здійснювати реконструкцію скверу планують після закінчення війни.