Компанія «Метінвест» анонсувала розробку концепції відбудови кварталу в нині окупованому армією РФ Бахмуті.

«Бахмут пережив одну з найтриваліших та найзапекліших битв у цій війні. Місто зазнало величезних пошкоджень, та ми віримо, що до нього обов’язково повернеться мирне життя. Найкраще рішення – думати про відбудову вже зараз, не чекаючи закінчення війни. Адже «Метінвест» готовий постачати  для відновлення сталь, а ми надати весь наш досвід та експертизу, щоб після перемоги можна було відразу розпочинати будівництво», – анонсує керівниця проєктного офісу будівельного сектору «Метінвест-СМЦ» Тетяна Скрипка. 

Відновлення кварталу проведуть на основі проєктів «Сталевої мрії» з дотриманням вимог містобудування та безбар’єрності, розповідають в компанії. За концепцією передбачили понад 200 готових проєктів будівель на основі трьох сталевих елементів: каркасу, модуля та платформи.

Планують будівництво житлових будинків від одного до восьми поверхів, гуртожитку, готелю, школи, дитсадочка, амбулаторії, паркінгу, спорткомплексу та підземного укриття.

Це друге після Маріуполя місто, яке планують відновлювати з використанням попередньо виготовлених сталевих елементів споруд, додають в «Метінвесті».

Презентувати концепцію планують наприкінці лютого 2024 року.

 

У липні металургійний комбінат «Запоріжсталь» від групи «Метінвест» надав частину сталі для виготовлення тризуба на пам'ятнику «Україна-мати».