В Україні стартував продаж календаря серії Literature Illustrated, який складається з 53 фронтових фотографій письменників і письменниць, які служать у лавах ЗСУ.

Усі фотографії для календаря зробили особисто військові на позиціях. Багато з них продовжує писати й видавати свою літературу.

На сторінках календаря розмістили фото Валерія Маркуса, Дмитра Лазуткіна, Павла Вишебаба, Артема Полежака, Богдана Бедрія, Павла Матюши, Віктора Янкевича, Павла Казаріна, Петра Яценка, Сергія Лещенко (Сайгон), Василя Муліка, Ігора Мітрова. А також захистниць Ярини Чорногуз, Оксани Чорної, Олени Мокренчук, Олени Білозерської, Єлизавети Жарікової, Олени Герасим’юк й інших. 

Календар створили у співпраці з бібліотекаркою й військовою дослідницею Ганною Скоріною, а також письменницею й ветеранкою добровольчого медбатальйону «Госпітальєри» Оленою Герасимʼюк.

Усього створили 100 примірників календаря, організатори не планують робити додрук накладу. 20 жовтня календар представили на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті.

Вартість одного примірника – чотири тисячі гривень, ще до початку офіційного продажу купили 27 календарів. Усі отримані кошти від продажу підуть на закупівлю протимінних черевиків для бійців. Також команда планує здійснити розіграші й аукціони особливих екземплярів із підписами героїв. Придбати календар можна за посиланням

 

Разом із дослідницею Ганною Скоріною й командою «Сяйва книги» The Village Україна зібрали 20 книжок про війну РФ проти України, які варто прочитати.