У місті Порту-Алеґрі, що розташоване на півдні Бразилії, ухвалили законопроєкт, який повністю написаний штучним інтелектом, пише Associated Press.

ChatGPT від компанії OpenAI створив законопроєкт для скасування плати податків за заміну лічильників споживання води в разі їхньої крадіжки.

Його представив член міської ради Раміро Штальбаум Росаріу колегам у раді, не повідомивши, що його створив штучний інтелект. Проєкт ухвалили одноголосно, він набув чинності 23 листопада.

«Якби я розкрив це раніше, пропозиція навіть не була б поставлена на голосування. Було би несправедливо щодо населення ризикувати тим, що проєкт не схвалять лише тому, що його написав штучний інтелект», – розповів Раміро.

Сенатор Баррі Файнголд у штаті Массачусетс також написав законопроєкт завдяки ChatGPT, спрямований на регулювання моделей штучного інтелекту, включно із самим ChatGPT. Проєкт закону ще не був винесений на голосування, пише Associated Press.

 

У листопаді в Україну доставили сучасне обладнання для діагностування раку з інтегрованим штучним інтелектом KFBIO AI в межах Національної програми з впровадження цифрової технології діагностики раку.