На сайті Київради опублікували проєкт програми розвитку транспортної інфраструктури на 2024–2025 роки.

На метро на Троєщину заклали пʼять мільйонів гривень у 2024 році і 20 мільйонів гривень у 2025 році (на ділянку Подільсько-Вигурівської лінії від станцій «Глибочицька» до «Райдужної»).

Загальний бюджет програми становить 34 783 627 мільйонів гривень. З бюджету столиці планують виділити 19 мільярдів 880,8 мільйона гривень, з держбюджету – 800 мільйонів гривень, з інших джерел – 14,1 мільярда гривень.

Зокрема планують виділити:

  • на будівництво лінії метрополітену від станції «Сирець» до масиву Виноградар з електродепо – 1,49 мільярда гривень;
  • на будівництво другого виходу й облаштування вестибюля станції «Вокзальна» – 11 мільйонів гривень;
  • На створення інклюзивного простору на станції «Житомирська» – 278,6 мільйона гривень;
  • На спорудження лінії метрополітену від станції «Виставковий центр» до Одеської площі передбачають 46,8 мільйона гривень.

План розвитку інфраструктури передбачає створення сталої міської мобільності, розвиток вулично-шляхової мережі, удосконалення системи паркування, енергоефективності й безпеки дорожнього руху, а також підвищення ефективності заходів у сфері цивільного захисту.

Також серед програм розвитку інфраструктури:

  • розвиток і популяризація велосипедного руху шляхом створення єдиної велосипедної мережі для комфортного пересування громадян;
  • розвиток громадського транспорту, зокрема систем швидкісного рейкового транспорту, тролейбусного / автобусного сполучення;
  • зменшення негативного впливу автомобільного транспорту на довкілля;
  • модернізація транспортних об’єктів критичної інфраструктури.

Проєкт із розвитку інфраструктури перебуває на розгляді комісії.

   

У листопаді Київрада оприлюднила проєкт міського бюджету Києва на 2024 рік, наразі він перебуває на розгляді профільної комісії. 

Доходи бюджету заплановані в сумі 68,8 мільярда гривень, видатки – у розмірі 82,3 мільярда гривень. Із видатків 22 мільярди гривень передбачені для департаменту транспортної інфраструктури, це чверть від усіх річних витрат із міського бюджету.