Сучасне обладнання для діагностування раку з інтегрованим штучним інтелектом KFBIO AI доставили в Україну в межах Національної програми з впровадження цифрової технології діагностики раку.

Нейромережа DCNN здатна аналізувати гістологічні знімки й автоматично ідентифікувати вражені й підозрілі клітини й опрацювати близько 1500 клінічних кейсів за добу.

Перші два цифрові сканери, які придбали за благодійні внески, уже прибули до України. Апарати встановлять у «провідних лікувально-діагностичних закладах», зокрема, на кафедрі патологічної анатомії НМУ України.

Протягом пʼяти років обладнання хочуть встановити в медзакладах усіх областей України, а також у ветеринарних клініках. На першому етапі встановлять 10 сканерів і навчать 30 спеціалістів.

Вартість одного сканера з усією інфраструктурою становить близько 7,5 мільйона гривень. «Міжнародний фонд медичних інновацій» запустив збір на закупівлю таких сканерів. Підтримати збір можна за посиланням.

  

Щорічно близько 140 тисяч українців дізнаються про діагноз «рак», 45% із них помирає, свідчать дані Національного канцер-реєстру України.

Чи провокує постійний стрес від війни рак? Лікарі розповіли про вісім міфів щодо онкології. Також читайте на The Village Україна історії людей, які борються з раком під час війни.

обкладинка й фото: Міжнародний фонд медичних інновацій