Ініціатива Save Pets of Ukraine представила благодійну книгу про порятунок тварин «Рятуючи чотирилапих (та людей) в Україні». Усі зібрані кошти направлять на допомогу притулкам і тваринам, які постраждали внаслідок вторгнення РФ.

Це збірка історій про котів, собак, їхніх власників і волонтерів, а також те, як вони разом евакуйовувались під час війни. Наприклад, історія про жінок, які вивезли 47 котів із Києва до Німеччини; військових і собак «на нулі»; жінку, яка прихистила понад 60 собак.

Щоби отримати книгу, потрібно задонейтити будь-яку суму від 200 гривень на цей рахунок. Дані для відправлення потрібно написати в особисті повідомлення на Facebook-сторінку ініціативи.

Save Pets of Ukraine зазначають, що кількість безпритульних тварин у країні зросла за час повномасштабного вторгнення на 20–30% у «тилових» областях і на 100% у прифронтових. 25 779 собак і 19 473 коти перебувають під опікою притулків і волонтерів, свідчить дослідження «Соціоінформ» на замовлення Kormotech.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після деокупації Київщини стало відомо про майже повністю зруйновані притулки, загиблих через голод, поранених і покинутих тварин. Від голоду гинуть й інші тварини в різних регіонах. Є тварини, яких не змогли вивезти за кордон, нестерилізовані й необроблені тварини, тварини, які несуть службу на передовій і зазнають поранень.

The Village Україна розповідали про життя безпритульник тварин під час повномасштабної війни. Читайте матеріал за посилання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі