Українці запустили military tech застосунок Drill, у якому можна пройти курси зі стрільбі з пістолету й карабіну (АР15/АК74).

«Застосунок було розроблено для потреб військових, яким важливо мати змогу продовжувати тренуватись у будь-яких умовах і в будь-який час, і цивільних українців, які хотіли б отримати знання щодо використання зброї і яким бракує часу чи можливостей для відвідування спеціалізованих стрілецьких клубів або занять із тренером», – розповідають розробники застосунку.

До створення й тестування були залучені українські й міжнародні експерти: чинні військові, спортсмени й представники охоронних організацій. Усі вправи розроблені на основі багаторічного досвіду участі експертів у реальних бойових діях із застосуванням зброї й у стрілецьких спортивних змаганнях.

Зараз доступні два основні курси з віртуальними тренуваннями:

  • «Сухий базовий карабін» – курс із тренувань для отримання й розвитку базових навичок володіння карабіном;
  • «Сухий базовий пістолет» – курс для користувачів, які бажають застосувати «сухі» тренування з пістолетом як основні з метою оволодіти базовими навичками й розвинути їх.

Також тут доступні 17 вправ на поводження зі зброєю, які охоплюють як базові вправи, так і вправи для самооборони в умовах обмеженої видимості. Усі вони сформовані в сім уроків, мають різні рівні складності й підійдуть для тренувань професійних військових, поліціянтів, спортсменів і цивільного населення.

Важливо, що перед проходженням курсів усі користувачі ознайомлюються з технікою безпеки й основними правилами поводження зі зброєю. 

Завантажити застосунок можна за посиланнями Google Play та App Store.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше ми розповідали про проєкт «Центр готовності цивільних», де українці можуть базову військову й безпекову підготовку від БФ Сергія Притули. Тут проводять інтенсивні тренінги з теорії й практики, як правильно зібратися на війну, як вести себе під обстрілами, про логістику, бойові дії в місті, тактичну медицину, стрілецьку справу, користування оптикою й раціями.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі