60% українців відчувають себе частиною національного опору, свідчить опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Дослідники попросили оцінити респондентів за шкалою від 0 до 10, наскільки вони особисто відчувають себе частиною національного опору. Наприклад, «5» означає, що людина почасти відчуває, «10» відчуває повністю. Оцінки від 7 до 10 трактували як відчуття себе частиною опору.

Загалом 43% респондентів повністю відчувають себе частиною національного спротиву, а 17% скоріше тяжіють до цього. Ще третина респондентів, 32%, зазначили, що відчувають себе долученими частково. Водночас тільки 4% опитаних скоріше не відчувають себе частиною опору або абсолютно не відчувають.

Частка тих, хто не відчуває себе частиною опору, знижується із заходу на схід (із 68% до 48%). Але такий результат виходить через те, що зростає частка тих респондентів, які дали проміжні оцінки. Тому загалом у всіх регіонах більшість населення вважає себе причетними до опору.

Серед тих, хто обрав українську мову для інтерв’ю, 63% відчувають себе частиною опору. Серед тих, хто обрав російську, таких 42% (серед них також більше тих, хто назвав себе частково належним до опору).

Опитування проводили протягом 21–23 жовтня методом телефоних інтерв’ю з використанням комп’ютера серед тисячі респондентів у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованого Криму.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також 88% українців вважають, що Україна за десять років буде успішною країною у складі Євросоюзу, свідчать дані опитування КМІС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі